Sněmovna bude potvrzovat předsedy výborů

30.11.2017 8:10

Sněmovna dnes bude potvrzovat předsedy odborných výborů. Měla by také obsadit členy stálých komisí, které založila v úterý. Patří k nim také komise, které dohlížejí například na činnost zpravodajských služeb.

Sněmovna bude potvrzovat předsedy výborů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volba předsedy poslanecké sněmovny. I přes protesty Demokratického bloku byl zvolen Radek Vondráček z hnutí ANO

Předsednické místo zůstává zatím volné u jediného z 18 výborů, které Sněmovna pro nynější volební období ustavila. Jedná se o zahraniční výbor, který by měl vést po skončení vládního angažmá ministr zahraničí v demisi Lubomír Zaorálek (ČSSD).

Sněmovna by tak měla potvrzovat předsedy 15 výborů. Rozepře vzbudila jen nominace a volba Radka Kotena (SPD) do čela bezpečnostního výboru, a to kvůli obsahu jeho facebookového profilu. Už dříve poslanci stvrdili Stanislava Grospiče (KSČM), který vede mandátový a imunitní výbor. V čele organizačního výboru stojí Radek Vondráček (ANO) z titulu funkce předsedy Sněmovny.

Vznik kontrolních komisí provázela debata o způsobu jejich obsazení. Hnutí ANO, SPD a KSČM prosadilo poměrné zastoupení. Ostatní strany neúspěšně požadovaly, aby v komisích měly strany po jednom zástupci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

20:50 Tlak veřejnosti a médií na obchodní řetězce polevil. A už se to děje zase

Dubnovou inflaci nasměrovalo vzhůru především nečekané zdražení potravin. „Pokud zákazník stále – a …