Sněmovna bude s vládou řešit bezpečnost a imigrační politiku ČR

20.01.2015 16:45

Sněmovna bude s vládou řešit bezpečnost a imigrační politiku České republiky. Debatu, po níž volala pravicová opozice, naplánovala na 10. února. Poslanci o tom dnes rozhodli v úvodu schůze v rámci úprav jejího programu. K důvodům patřily teroristické útoky z nedávné doby, které postihly zejména Francii. V úvodu jednání poslanci uctili minutou ticha památku obětí těchto útoků.

Sněmovna bude s vládou řešit bezpečnost a imigrační politiku ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr obrany Martin Stropnický

Diskuzi o bezpečnostní politice sněmovna doplnila do programu na základě dohody vedení poslaneckých frakcí. Uvítal to předseda ODS Petr Fiala. Doufá prý, že v tom není ze strany vládní koalice žádná finta.

Místopředseda poslanců TOP 09 František Laudát neúspěšně požadoval, aby se o imigrační politice začalo mluvit už tento týden s ohledem na aktivitu Islámského státu a možnost přijmout v Česku křesťanské uprchlíky z ohrožených zemí.

Poslanci odmítli také snahu komunistů probírat Transatlantickou smlouvu o volném obchodu nebo řešit postup státních úřadů při vracení církevního majetku. Souhlasili naopak s tím, že ani na nynější schůzi nebudou probírat pražský návrh na regulaci prostituce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…