Sněmovna dnes projedná značky na přání i změnu letošního rozpočtu

01.10.2014 7:00

Poslanci dnes rozhodnou o ročním odkladu zavedení registračních značek s písmeny a čísly podle přání majitelů vozidel a zavedení povinného obrazového záznamu vozidel ve stanicích technické kontroly. V úvodním kole se bude sněmovna zabývat například zvýšením příjmů i výdajů letošního státního rozpočtu a novelou zákona o dani z přidané hodnoty, jejímž cílem je zejména zabránit daňovým únikům. Dneškem by měla zářijová schůze dolní komory skončit.

Sněmovna dnes projedná značky na přání i změnu letošního rozpočtu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněmovní ulice

Značky na přání a nová povinnost pro stanice technické kontroly měly platit od příštího roku. Odklad žádá Ministerstvo dopravy kvůli možným problémům při jejich technickém a organizačním zajištění.

Příjmy a výdaje letošního státního rozpočtu vláda navrhuje zvýšit zhruba o 930 milionů korun, plánovaný schodek 112 miliard se nemění. Novela zákona o DPH zavede evidence údajů z daňových dokladů a rozšíří režim přenesení daňové povinnosti.

Poslanci mají na programu v úvodním kole celkem pět předloh. Patří k nim novela, podle níž budou obce a kraje zveřejňovat smlouvy o dotacích a návratných finančních výpomocích, a norma o změnách v sankcích za porušení rozpočtové kázně při čerpání evropských dotací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…