Sněmovna projedná vydání Svobody a Růžičky k stíhání

24.01.2018 6:30

Sněmovna by dnes měla rozhodnout o vydání poslanců Bohuslava Svobody (ODS) a Pavla Růžičky (ANO) k trestnímu stíhání. Na programu je také například návrh občanských demokratů na zvyšování obranných výdajů. Informuje o tom ČTK.

Sněmovna projedná vydání Svobody a Růžičky k stíhání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Babišův kabinet tedy důvěru nezískal

Poslanci by měli projednat senátní předlohu o odkladu povinných elektronických receptů na léky o dva roky.

Sněmovní mandátový a imunitní výbor doporučil poslancům, aby bývalého pražského primátora Svobodu ani radního Postoloprt na Lounsku Růžičku k stíhání nevydali. Svoboda stojí před odvolacím soudem v případu městské karty opencard. Růžičku obžaloba viní kvůli údajně nevýhodnému prodeji obecního domu. Imunitní výbor argumentuje zejména kriminalizací politických rozhodnutí.

V novele o zajišťování obrany ODS navrhla pravidelný růst obranných výdajů až na nejméně dvě procenta hrubého domácího produktů. Nyní se pohybují kolem jednoho procenta. Senát v novele o léčivech doporučil, aby elektronické recepty nahradily papírové až od roku 2020. Předlohu podal koncem loňského roku. Lékaři ale mají povinnost předepisovat recepty elektronicky už od ledna.

Poslanci by také měli odvolat část členů správní a dozorčí rady Všeobecné zdravotní pojišťovny a zvolit členy nové. Na programu je také volba předsedy nové sněmovní komise pro kontrolu činnosti civilní rozvědky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…