Sněmovna rozhodne o karenční době a o podobě osobního bankrotu

22.01.2019 6:10

Sněmovna bude dnes znovu hlasovat o proplácení prvních tří dnů nemoci a o insolvenční novele, která má otevřít takzvaný osobní bankrot širšímu okruhu dlužníků. Obě předlohy poslancům vrátila horní komora. V podvečer by poslanci měli diskutovat o situaci na modernizované dálnici D1. Na úseku dálnice na Vysočině zkolaboval v polovině prosince za sněžení provoz.

Sněmovna rozhodne o karenční době a o podobě osobního bankrotu
Foto: Archiv
Popisek: peníze, ilustrační foto

Návrh ČSSD na zrušení karenční doby Senát zamítl. Dolní komora jej pravděpodobně přehlasuje a novelu potvrdí. Už při jejím schvalování pro ni zvedli ruku vedle poslanců vládních ANO a ČSSD a KSČM, která kabinet ve Sněmovně toleruje, také poslanci opozičních Pirátů a polovina lidovců.

Insolvenční novelu horní komora upravila, na oddlužení by tak dosáhli i nejchudší. Sněmovní verzi kritizovali odborníci na pomoc předluženým. Z dosavadních informací vyplývá, že Sněmovna by mohla potvrdit své, přísnější znění předlohy.

Celkem by se Sněmovna měla vypořádat s pěticí předloh, které vrátil Senát. Patří mezi ně novela autorského zákona, která by v senátní verzi osvobodila od poplatků veřejně přístupné provozovny, v nichž například reprodukovaná hudba tvoří pouze kulisu a není předmětem podnikání. Umělci s tím nesouhlasí, přijetí návrhu podle nich mimo jiné naruší princip vlastnických práv.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…