Sobotka bude jednat se šéfem GIBS Bílkem o tzv. olomoucké kauze

23.10.2015 6:30

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se dnes sejde se šéfem Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Ivanem Bílkem a očekává, že dostane bližší informace týkající se olomoucké kauzy údajné korupce. V ní čelí obvinění olomoucký hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD), šéf odboru olomoucké hospodářské kriminality Radek Petrůj, náměstek olomouckého policejního ředitele Karel Kadlec a podnikatel Ivan Kyselý, který je blízkým přítelem exministra vnitra Ivana Langra.

Sobotka bude jednat se šéfem GIBS Bílkem o tzv. olomoucké kauze
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Ředitel Generální inspekce bezpečnostních sborů Ivan Bílek v pořadu ČT Hyde park

Policejní akce nazvaná Vidkun se týká podezřelých vazeb mezi podnikateli, policisty a politiky. V případu jde údajně o ovlivňování některých trestních kauz a únicích informací z trestních spisů, které negativně ovlivňovaly jejich úspěšné vyšetření.

"Já očekávám od pana Bílka informace, o které jsem ho požádal. Já jsem ho písemně vyzval, aby mně odpověděl na některé otázky, které se týkají olomoucké kauzy. Já myslím, že to nejsou otázky, které by si kladl jenom předseda vlády, ale asi si je klade každý občan České republiky," uvedl Sobotka.

Poznamenal, že GIBS byla zřízena proto, aby vyšetřovala trestnou činnost policistů. V Olomouci přitom případ nyní vyšetřuje Útvar pro odhalování organizovaného zločinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…