Sobotka bude jednat v Moldavsku s tamním premiérem i prezidentem

10.06.2016 6:44

Český premiér Bohuslav Sobotka bude dnes v moldavském Kišiněvě jednat s prezidentem Nicolaem Timoftim a premiérem Pavlem Filipem. Na cestě vládní delegace do postsovětské země na jihovýchodě Evropy šéfa českého kabinetu doprovází ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. V doprovodu jsou i členové podnikatelské mise, kteří budou v Moldavsku debatovat o příležitostech pro české firmy.

Sobotka bude jednat v Moldavsku s tamním premiérem i prezidentem
Foto: archív Vaše Věc
Popisek: Moldavsko

Podle úřadu české vlády bude Sobotka s moldavskými státníky jednat o moldavských reformách, zaměřených na poměry v justici a na boj s korupcí, o integraci nejchudšího evropského státu do struktur Evropské unie a o vývoji v regionu.

Návštěva byla plánována už ve dvou termínech v roce 2015, ale vždy musela být odložena kvůli nestabilní vnitropolitické situaci a změnám v moldavském kabinetu. Post předsedy moldavské vlády byl loni nově obsazen hned čtyřikrát.

Moldavsko navštívil před dvěma roky český prezident Miloš Zeman, zatím poslední návštěva předsedy české vlády se uskutečnila v roce 2009, kdy byl v zemi tehdejší český premiér Mirek Topolánek.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…