Sobotka dál vybírá ministryni práce

16.01.2014 13:10

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka pokračuje v sérii rozhovorů o obsazení Ministerstva práce a sociálních věcí. Server Novinky.cz píše o jeho ranní schůzce se zastupitelkou Olomouckého kraje Yvonou Kubjátovou. Té prý ale post ministryně nenabídl. Další možnou kandidátkou je Michaela Marksová-Tominová nebo jihočeská vicehejtmanka Ivana Stráská.

Sobotka dál vybírá ministryni práce
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka při senátní kampani v Otrokovicích

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka vybírá ministra práce a sociálních věcí mezi ženami. „Čas na rozmyšlenou nepotřebuji, to už jsem si rozmyslela. Pokud taková nabídka přijde, tak ji přijmu,“ citují Novinky.cz Tominovou. Řekla to po jednání s šéfem ČSSD.

Vyjádřila se i k prioritám resortu. „Úřady práce téměř úplně přišly o svoji původní funkci, o to, aby mohly dělat aktivní politiku zaměstnanosti a skutečně pomáhat nezaměstnaným,“ řekla s tím, že právě úřady práce by se měly vrátit ke svému původnímu poslání.

Ministryni hledá Sobotka i v regionech

Nabídku ke kandidatuře dostala podle Novinek.cz od Bohuslava Sobotky také jihočeská vicehejtmanka Ivana Stráská. Bude se prý rozhodovat po dalších jednáních s předsedou sociálních demokratů. Dají si prý vědět ještě v pátek ráno, kdy bude jednat Grémium ČSSD.

„S panem předsedou jsme si nastínili každý své představy, které máme o fungování ministerstva, shrnuli jsme situaci, která na ministerstvu je po letech, kdy tam působil pan ministr Drábek a pan náměstek Šiška,“ komentovala Stráská schůzku se Sobotkou.

Bohuslav Sobotka také jednal s náměstkyní olomouckého hejtmana Yvonou Kubjátovou. Podle jejích slov ale na schůzce nepadla nabídka, aby vedla resort práce. „Krásně jsme si povykládali o sociální problematice – a to je vše,“ řekla po jednání novinářům.

Konečné rozhodnutí Bohuslava Sobotky, koho navrhne na post ministra práce a sociálních věcí, padne pravděpodobně až na pátečním grémiu strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…