Sobotka ostře: Husák neměl na poradě ódeesácké mafie co dělat

01.12.2011 7:05

Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka by nejraději viděl náměstka policejního prezidenta Vladislava Husáka odvolaného. V pondělí ho totiž fotografové Blesku zachytili v rozhovoru s vlivnými pražskými podnikateli, což Sobotka považuje za neslýchané.

Sobotka ostře: Husák neměl na poradě ódeesácké mafie co dělat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Husáka v pondělí fotografové nachytali při rozhovoru s podnikatelem Tomášem Hrdličkou. V Obecním domě, z nějž oba muži vyšli, navíc byla přítomna i další jména, o nichž se hovoří v různých méně či více korupčních a "šedoeminenčních" souvislostech - Roman Janoušek, Rudolf Blažek či Pavel Bém.

Sám Husák tvrdí, že šlo o náhodnou schůzku. Stejně hovoří i Hrdlička. Premiér Petr Nečas už náměstka vyzval k věrohodnému zdůvodnění toho, proč se s danými lidmi sešel. Vysvětlení žádá i TOP 09 ústy šéfa svých poslanců Petra Gazdíka.

Podle vicepremiérky pro boj s korupcí Karolíny Peake je to schůzka značně nestandardní, které zbytečně vyvolává mnohé otazníky. Její stranický šéf Radek John pro Blesk dodává: "Doufejme, že setkání bylo opravdu náhodné."

Na poradě pražské ódéesácké mafie neměl Husák co dělat

Opozice je ve svých výrocích tradičně přísnější. "Vysocí představitelé policie by měli dbát o pověst nezávislosti třeba i tím, že pokud už se potkávají s politiky, tak s těmi, u nichž žádné podezření neexistuje, a zejména pokud s nimi mají společná témata jako bezpečnost a související legislativu," radil stínový ministr vnitra Jeroným Tejc.

Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka reagoval na situaci ostře: "Ta schůzka působí jako porada pražské ódéesácké mafie, policejní úředník tam rozhodně neměl co dělat. Je to na odvolání."

Čtěte:

Kubice s Lessym na nože: Policejní náměstek se pozdravil s "kmotry"

Žalobce podal návrh na vzetí šéfa pražských strážníků do vazby

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…