Sobotka panikaří. Ví, že jeho kariéra může skončit před soudem, píše obeznámený expert

10.06.2017 10:47

Zbrojní analytik Jaroslav Štefec se rozhodl aktivně vstoupit do politiky, založil stranu BOS (Bezpečnost Odpovědnost Solidarita) a vytáhl s ní do předvolebního boje. Na sociální síti facebook pořádně naložil sociální demokracii. Svou úvahu okořenil pár slovy o prezidentu Miloši Zemanovi, který prý chystá pomstu „zrádcům z ČSSD".

Sobotka panikaří. Ví, že jeho kariéra může skončit před soudem, píše obeznámený expert
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Zbrojní analytik Jaroslav Štefec v pořadu ČT Hyde park

Od doby Miloše Zemana prý sociální demokracie neměla silného lídra. Od Vladimíra Špidly dál prý byli všichni natolik slabí, že nedokázali udržet stranu pohromadě a současně získávat voliče. A proč si ČSSD vybírá slabé lídry?

„Možná je to účel. Slabí šéfové umožňují šíbrům v pozadí dělat si, co chtějí. Ničemu pořádně nerozumí, do ničeho zásadního nemluví, dělají, co se jim řekne, a čím více másla mají na hlavě, tím lépe. Bohouš Sobotka se svou OKD minulostí tomu vyhovuje dokonale...“ napsal Štefec.

Když nastoupila Sobotkova vláda k moci, napsal prý Štefec jednomu ze svých kamarádů, že sociální demokracie bude ještě ráda, když ČSSD v příštích volbách získá 10 procent. A jeho předpověď se ukázala jako pravdivá. Sobotka měl podle Štefce velkou příležitost, promarnil jí svou bohorovností. ČSSD údajně připomíná loď, která vyplula za pěkného počasí, ale vlastní vinou se dostala do bouře a teď nezvládá situaci. Sobotkovi prý nepomáhá ani prezident Miloš Zeman, který se rozhodl, že si se sociálními demokraty vyřídí účty a jde tvrdě za svým cílem. 

„Symbolickou milostí skutečnému zločinci Kajínkovi před pár dny dal Miloš Zeman jasně najevo, že raději propustí Barabáše, než by měl sebemenší slitování s partou, která ho sprostě zradila. Budou nuceni donést si své kříže na Golgotu, a budou na ně přibiti. Mistr symboliky, člověk s IQ génia, pamětí slona a nulovou empatií bude pomstěn,“ poznamenává na adresu prezidenta politik.

Bohuslav Sobotka najednou podle Štefce začal panikařit. A ještě mu zbyla jedna možnost.

Proto ta panika a snaha o co nejrychlejší odstranění Andreje Babiše, proto možná i ten nenadálý rozvod. Převedením majetku na „bejvalku“ po vzoru Mirka Kalouska se dá ledacos zachránit i v případě, že by se rameno spravedlnosti rozhýbalo, ať už kvůli OKD, kvůli dědicům po advokátu Altnerovi, nebo kvůli kauze Diag Human. Sobotkovi je jasné, že jeho politická kariéra končí a ví, že může skončit i u soudu. Stejně jako jeho předchůdce,“ pustil se do Sobotky předseda BOS. 

Jaroslav Štefec doslova napsal:

Nerozumím personální politice sociálních demokratů. Po odchodu Miloše Zemana už nikdy nedokázali najít lídra, který by udržel sociálně-demokratický charakter strany a zároveň zaručil její konzistenci a strategické směrování. Špidla, Gross, Paroubek, … a nakonec Bohouš Sobotka. Možná je to účel. Slabí šéfové umožňují šíbrům v pozadí dělat si, co chtějí. Ničemu pořádně nerozumí, do ničeho zásadního nemluví, dělají, co se jim řekne, a čím více másla mají na hlavě, tím lépe. Bohouš Sobotka se svou OKD minulostí tomu vyhovuje dokonale...

Po jeho nástupu do čela ČSSD a pověření sestavit vládu prezidentem Zemanem jsem napsal svému příteli, skalnímu členovi ČSSD, do e-mailu, že tahle vláda skončí špatně, a jestli bude mít ČSSD v příštích volbách 10 %, tak si bude moci gratulovat. Naštval se na mě, a pár měsíců se mnou vůbec nekomunikoval. Použil jsem tehdy příměr z oblasti námořnictví. Bezstarostná partička se zmocní řízení krásné lodi plné zásob, plující po klidném moři za slunečného počasí, pořádá jednu slavnost za druhou a vesele se plaví oceánem bez znalosti cíle, zásad navigace, obsluhy motorů a řízení lodi. Ve své bezbřehé naivitě se domnívá, že jim to vydrží celé 4 roky.

Jenže ouha – najednou zjišťují, že díky vlastní bohorovnosti najednou plují mezi ostrými skalisky, k lodi se rychle blíží deštěm nasáklé bouřkové mraky, všude kolem rejdí piráti, cestující, občané ČR, se začínají bouřit, a posádka, členové ČSSD, už toho začíná mít také dost. Navíc se ukazuje, že starý kapitán, kterého kdysi, v rámci vzpoury, vykopli z lodi na pustý ostrov, není vůbec vyřízený, ale postavil si novou loď, a pronásleduje je. Pevnou rukou vládnouce kormidlu, zachmuřeně sleduje jejich dráhu, rozhodnut se za každou cenu pomstít, a rozhodně není naladěn na udělování milostí.

Přiznám se, že jsem vůbec netušil, jak blízko jsem byl pravdě. Miloš Zeman, bývalý zrazený a odkopnutý „kapitán“, už v okamžiku nástupu „na palubu“ jasně deklaroval, že za jeho prezidentování žádné milosti nebudou. Vyslal tím jasný signál Sobotkovi a ostatním „vzbouřencům“, že nemohou čekat žádné slitování, že za svou zradu těžce zaplatí.

Nevím, jestli Bohuslav Sobotka toto poselství tehdy pochopil. Ale nyní je už jasné, že to sice trvalo, ale nakonec porozuměl. Proto ta panika a snaha o co nejrychlejší odstranění Andreje Babiše, proto možná i ten nenadálý rozvod. Převedením majetku na „bejvalku“ po vzoru Mirka Kalouska se dá ledacos zachránit i v případě, že by se rameno spravedlnosti rozhýbalo, ať už kvůli OKD, kvůli dědicům po advokátu Altnerovi, nebo kvůli kauze Diag Human. Sobotkovi je jasné, že jeho politická kariéra končí a ví, že může skončit i u soudu. Stejně jako jeho předchůdce.

Symbolickou milostí skutečnému zločinci Kajínkovi před pár dny dal Miloš Zeman jasně najevo, že raději propustí Barabáše, než by měl sebemenší slitování s partou, která ho sprostě zradila. Budou nuceni donést si své kříže na Golgotu, a budou na ně přibiti. Mistr symboliky, člověk s IQ génia, pamětí slona a nulovou empatií bude pomstěn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…