Sobotka před straníky vymezil priority. Došlo i na záchranu pošt

08.02.2014 12:46

Na zasedání Ústředního výkonného výboru ČSSD v Praze premiér Bohuslav Sobotka úkoloval své stranické ministry. Sociální demokracie se nesmí nechat zavalit běžnými problémy plynoucími z vládnutí a vždy musí myslet na voliče. Co to znamená? Ministr vnitra Martin Chovanec nesmí připustit rušení pošt, ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček má dotáhnout do konce rušení poplatků a ministryně práce Marksová-Tominová musí navýšit valorizaci penzí. Zprávu přináší server iDnes.cz.

Sobotka před straníky vymezil priority. Došlo i na záchranu pošt
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek by se měl podle premiéra postarat o to, aby se nezdražovala elektřina. Značnou pozornost by měl věnovat i dostavbě jaderné elektrárny Temelín. Ministr vnitra Milan Chovanec dostal za úkol zachovat pobočky České pošty všude tam, kde to bude jen trochu možné, a musí se také postarat o stabilizaci policie. Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček má dbát na to, co je psáno v koaliční smlouvě, tedy dotáhnout rušení většiny regulačních poplatků ve zdravotnictví.

Nenechte se převálcovat úředníky

„Úkolem ministryně práce Michaely Marksové-Tominové je podle předsedy vlády změna systému valorizace penzí tak, aby se znovu zvyšovaly o celou inflaci, zrušení druhého penzijního pilíře a převod financování sociálních služeb na kraje,“ píše dále server.

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek se pokusí zlepšit obraz Česka v EU, ale podle premiéra nesmí zapomínat ani na velmi aktivní ekonomickou diplomacii. Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) nesmí pouštět ze zřetele výstavbu nových školek a ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier má důležitou úlohu. Má si posvítit na latentní rasismus v Česku a pokusit se ho odstranit.

Sečteno a podtrženo, ministři ČSSD mají v maximální možné míře plnit politický program ČSSD, za který byli zvoleni, a nevěnovat pozornost jen úřední agendě, kterou jim budou předkládat jejich podřízení. Rozpustit by se ČSSD neměla ani v koalici, kde se musí srovnat se silným uskupením ANO ministra financí Andreje Babiše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…