Sobotka přijíždí na návštěvu Německa, bude jednat s Merkelovou

13.03.2014 6:24

Český premiér Bohuslav Sobotka dnes přijíždí na první návštěvu Německa po svém lednovém nástupu do úřadu. V první den cesty se v Berlíně setká mimo jiné s kancléřkou Angelou Merkel, s níž chce kromě jiného diskutovat o hospodářské spolupráci Česka a Německa. V pátek premiér navštíví ve Wolfsburgu sídlo společnosti Volkswagen, která vlastní mladoboleslavskou automobilku Škoda Auto.

Sobotka přijíždí na návštěvu Německa, bude jednat s Merkelovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Sobotka nejprve navštíví památník Berlínské zdi, poté ho čeká jednání s německými politiky. Setká se s prezidentem Joachimem Gauckem, přes poledne má v plánu schůzku s Merkel. Kromě ekonomických témat bude s kancléřkou diskutovat také o evropské integraci, které je Sobotkův kabinet nakloněný víc než předchozí české vlády, a o krizi na Ukrajině.

Odpoledne se Sobotka sejde se saským premiérem Stanislawem Tillichem a s předsedou Spolkového sněmu Norbertem Lammertem. Večer premiér vystoupí s přednáškou na téma Společně jako partneři pro sociální Evropu v Nadaci Friedricha Eberta, která je blízká německým sociálním demokratům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…