Sobotka se jen přihlouple usmívá a myslí na své křeslo. Senátor Veleba volá po lidovém referendu

26.09.2015 16:19

Senátor Jan Veleba (SPO) je zděšen z toho, co dělá či spíše nedělá česká vláda v uprchlické krizi. Premiér Sobotka v osudové hodině ukazuje, že mu jde jen o to, aby si udržel premiérské křeslo. Proto je na pořadu dne hovořit o tom, zda nemáme vystoupit z EU. Názor teď musí vyjádřit lid, a to v referendu. Veleba se tedy názorově shoduje s exprezidentem Václavem Klausem, jenž volá po tomtéž.

Sobotka se jen přihlouple usmívá a myslí na své křeslo. Senátor Veleba volá po lidovém referendu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

Předseda SPO a senátor Jan Veleba současnou Evropskou unii popisuje jako Titanik, na jehož horní palubě tančí německá kancléřka Angela Merkelová valčík s francouzským prezidentem Francoisem Hollandem, aniž bere v potaz, že se pod čarou ponoru nalézá řada děr. Ta největší se jmenuje uprchlická krize, ale bohužel není jediná. Další nese jméno Ukrajina.

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se jen přihlouple usmívá a tvrdí, že se Česko nebude připojovat k žalobě proti povinným uprchlickým kvótám. Proč? Veleba má za to, že se Sobotkovi líbí na postu premiéra a rád by na něm zůstal co nejdéle. A lid mu to zatím toleruje.

Celý text najdete zde

„Sečteno a podtrženo, Evropa je existenčně ohrožena a politika Angely Merkelové ji přivede do neštěstí. Česká republika jako součást EU je ohrožena stejně tak, naopak jako malá země dokonce i více a její budoucnost pod poručnictvím Merkelové a spol. je znepokojivá. Naše vláda nemá odvahu se vzepřít a hájit naše zájmy a nedělá poctivou a jasnou politiku. Naše země není majetkem této vlády, a proto je třeba vzít na zřetel hlas a vůli občanů – je nutné bezodkladně připravit lidové referendum, které odpoví na otázky, jak dál v této dějinné krizi,“ zdůrazňuje proto v závěru svého prohlášení Veleba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …