Sobotka si mimořádně svolal novináře, aby oznámil, co udělá s Babišem: Nikdo tady není nad zákony, takže...

27.04.2017 15:45

Mezi koaličními partnery ČSSD a ANO to pořádně vře. Premiér a předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka není ani za mák spokojen s tím, jak Babiš vysvětluje svou dluhopisovou aféru.

Sobotka si mimořádně svolal novináře, aby oznámil, co udělá s Babišem: Nikdo tady není nad zákony, takže...
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

„Slýchám prohlášení o vládní krizi, tak mi dovolte, abych se na toto téma stručně vyjádřil. Skutečně platí, že jsem velmi znepokojen tím, jak se staví předseda hnutí ANO a místopředseda vlády Andrej Babiš k aféře s dluhopisy, ale nejen k ní. Jsou zde otázky, u nichž jsem přesvědčen, že Andrej Babiš na ně dluží odpovědi veřejnosti i poslancům," zahájil premiér tiskovou konferenci. 

Tato kauza podle premiéra ohrožuje tři roky dobrého fungování kabinetu, který prý prosadil velké množství opatření proti daňovým únikům. Teď se ale zdá, že se Babiš placení daní vyhýbá a to je podle Sobotky nepřijatelné. Ministr financí by měl vyvrátit podezření, že se pokoušel o daňové triky a úniky.

„Nikdo tady není nad zákony. Koneckonců tady je také výzva sněmovny, která Andreje Babiše vyzvala, aby svou kauzu do konce dubna vysvětlil. Řešení má nyní v rukou Andrej Babiš.

„Já si společně s ostatnímu poslanci počkám do konce dubna na jeho vysvětlení a potom se jako premiér rozhodnu, jak tuto situaci řešit," sdělil národu Sobotka. Občany ujišťoval, že rozhodne v zájmu země.

SLEDUJTE PLTV: Těžká palba před kamerou PL. Po Kalouskovi nastoupil Faltýnek: Sobotka nikdy nepracoval, nikdy nežil reálný život, nikdy...

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …