Sobotka z ČSSD jen žvaní, miliardy Bakalovi prý přihrál on, zní z FB

20.09.2013 10:40

Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD, rozzlobil několik desítek uživatelů Facebooku. Ti mu svou nevoli dávají najevo především v reakcích pod různými články z dílny ČSSD, a to včetně jeho oficiálního profilu.

Sobotka z ČSSD jen žvaní, miliardy Bakalovi prý přihrál on, zní z FB
Foto: Daniela Černá
Popisek: Bohuslav Sobotka

Podle Jany Bobošíkové by měli za nynější dění v OKD převzít odpovědnost tehdejší ministr financí Bohuslav Sobotka z ČSSD a exšéf rozpočtového výboru sněmovny Miroslav Kalousek, který byl tehdy za KDU-ČSL součástí koalice. V roce 2004 totiž došlo k prodeji zbytku státního podílu ve společnosti firmě Karbon Invest, kterou záhy koupila RPG Industries spojovaná s miliardářem Zdeňkem Bakalou, jenž je přítelem předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga a sponzorem TOP 09.

„Dlouho upozorňujeme na to, že OKD bylo v roce 2004 prodáno pod cenou a že klíčovou roli v tom sehrál tehdejší ministr financí Bohuslav Sobotka z ČSSD. A předpokládám, že i šéf rozpočtového výboru sněmovny Miroslav Kalousek z tehdy koaliční KDU-ČSL. Kdo jiný než šéf rozpočtového výboru by měl kontrolovat, aby se státní majetek neprodával pod cenou? Podle sdružení Byty OKD i dle mého názoru tak stát mohl přijít až o 20 miliard. Kalousek se Sobotkou budou tvrdit, že OKD mělo cenu čtyři miliardy, my budeme tvrdit, že mělo cenu 24 miliardy,“ řekla ParlamentnímListům.cz Bobošíková.

Není sama, kdo se k těmto názorům přidává. Zajímavé je, že právě Miroslav Kalousek, Bohuslav Sobotka a jindy výřečný Lubomír Zaorálek situaci v OKD okomentovali pouze prohlášeními. A to vadí především jejich fanouškům na Facebooku.

A tak když šéf socialistů Bohuslav Sobotka upozornil na fakt, že by s ním měli lidé diskutovat na online chatu, schytal palbu dotazů, "proč místo žvanění nejede raději osobně na Ostravsko řešit kritickou, krizovou situaci". Sobotka ani jeho asistenti nereagovali.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…