Sobotkova vláda byla úspěšná, shodlo se její vedení na poslední tiskovce

29.11.2017 14:50

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a vicepremiéři Richard Brabec (ANO) a Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) naposledy předstoupili před novináře. Shodli se na tom, že se vládě leccos povedlo. Brabec poděkoval Sobotkovi za konstruktivní spolupráci. Bělobrádek prý na posledním jednání kabinetu připomněl dvě veselé historky z posledních let. Ukázalo se však, že ne všichni se bavili.

Sobotkova vláda byla úspěšná, shodlo se její vedení na poslední tiskovce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Bohuslav Sobotka (ČSSD) předstoupil jako premiér naposledy před novináře. Pokud bude třeba, jedno jednání vlády ještě proběhne, ale koaliční kabinet ČSSD, ANO a KDU-ČSL v podstatě končí. Má však před sebou ještě jedno technické jednání, na kterém bude jednat o dokumentech, jejichž zdržení by mohlo České republice nějak uškodit.

Sobotkovi je líto, že se nepodařilo prosadit zákon o sociálním bydlení, ale jinak je rád, že jeho kabinet zvyšoval platy, důchody a snižoval nezaměstnanost. „Naše vláda byla první vládou, která změnila trend a začali jsme výrazně navyšovat rozpočet ministerstva obrany, ale také policie,“ chválil svůj kabinet Sobotka

Pochválil se také za to, že kabinet stabilizoval situaci ve zdravotnictví, pomáhal českým rodinám a zodpovědně vystupoval jako důvěryhodný partner v NATO.

Brabec si pochvaloval, že vláda sice jednala naposledy, ale příznačné podle něj je, že se na řadě témat kabinet shodl. „Já jsem dneska poděkoval partnerům a to nejen formálně, ale i lidsky. Ta vláda byla úspěšnou vládou, což není tak úplně obvyklé, ta vláda byla stabilní, i když jsme si to v závěru trochu pokazili. Bylo mi ctí být v této vládě a podílet se na její práci,“ předestřel Brabec. Posteskl si nad tím, že si spolu ministři málo povídali a z toho pak vzešla celá řada konfliktů. Příští vláda by to prý mohla změnit.

Bělobrádek ocenil že tento kabinet dokázal vládnout celé čtyři roky. Musím říct, že na dnešním jednání jsem také vzpomněl na dvě historky této vlády. A někteří se nesmáli.

Předseda lidovců nebyl spokojen s tím, že se mu nepodařilo přesvědčit některé kolegy o tom, že peníze na vědu a výzkum opravdu nepadají do černé díry. Pokud jde o komunikaci na vládě, podle Bělobrádka záleželo na tom, kdo s kým mluvil. „Ta komunikace se pohybovala od výkřiků a sprosťáren, přes normální hovory až po přátelské povídání,“ shrnul šéf lidovců.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…