Sobotkova vláda dnes odhlasuje, že se rozpustí

29.11.2017 6:28

Vláda premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) na svém dnešním jednání schválí svou demisi. Ministři končící koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL však budou probírat i běžnou agendu, například návrh na jmenování 52 lidí profesorem či nařízení upravující náhrady za ztrátu výdělku po pracovním úrazu či nemoci z povolání.

Sobotkova vláda dnes odhlasuje, že se rozpustí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání vlády den po té, co premiér Bohuslav Sobotka ohlásil její demisi

Demisi podává kabinet k rukám prezidenta, který následně vládu pověří vykonáváním funkce do jmenování nové vlády. Hrad v úterý oznámil, že šéfa hnutí ANO Andreje Babiše jmenuje prezident Miloš Zeman premiérem 6. prosince, jeho menšinovou vládu o týden později.

Na programu má vláda dále analýzu ministerstva financí k využívání zajišťovacích příkazů či zprávu o životním prostředí. Zabývat se bude i návrhem ministerstva kultury, aby se v Národním muzeu rok po jeho otevření uskutečnila výstava věnovaná objevům českých egyptologů v Abúsíru.

Ministři dostanou k projednání i materiál, podle kterého by měly Lesy ČR letos do státního rozpočtu odvést 3,05 miliardy korun, plán pro českou účast při stabilizaci a rekonstrukci Iráku v letech 2018-2021 či novelu zákona o ochraně ovzduší, která reaguje na evropskou směrnici.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

16:25 „Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

„Cizinci ven!“ V Německu se na kulturních akcích znovu ozývají výkřiky, které otřásaly německou spol…