Sobotkovi se to prý sype. Americký novinář vypsal konkrétní případy

19.08.2015 15:55

Premiér Bohuslav Sobotka nyní zažívá těžké časy, naznačuje americký novinář dlouhodobě žijící v Praze Erik Best na svém webu fsfinalword.cz. Píše, že Sobotka spolu se svými nejbližšími důvěrníky měl našlápnuto ke kontrole přístupu ke klíčovým odvětvím ekonomiky. Jenže pak se to pokazilo.

Sobotkovi se to prý sype. Americký novinář vypsal konkrétní případy
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

„Vyšla najevo Sobotkova preference pro PPF v mýtném tendru, což vyvrcholilo včerejším rozhodnutím, které premiérovi nedovolí splnit, co přislíbil,“ píše Best.

Celý text je ZDE

Sobotkovi prý nepomohl ani odchod Zdeňka Bakaly ze společnosti RPG Byty, naopak potěšil „greenmailového útočníka“ Pavola Krúpu. Ten se rozhodl hájit zájmy nájemníků žijících v bytech RPG Byty a ve včerejším Blesku mimo jiné uvedl, že pokud vláda nájemníkům nepomůže, vyvede lidi do ulic. Zmíněnou pomocí měl zřejmě na mysli splnění Bakalova slibu, že lidé si budou moci tyto byty odkoupit za nižší než tržní cenu.

Braní úplatků ochromilo Chovance

Best se ostře opřel i do současného ministra vnitra: „Braní úplatků v České poště zase ochromilo Sobotkova svalovce Milana Chovance a odhalilo PR tým operující v pozadí,“ napsal.

Analytici a novináři prý také konečně přestali zavírat oči před „fraškou zvanou Sobotkovo vnitrostranické referendum“.

Sobotkovi moc nepomohly ani slavné americké noviny New York Times, když otiskly šokující článek o Amazonu. „Díky němu Sobotka vypadá velmi ne-sociálně demokraticky poté, co udělal tolik pro to, aby přilákal spoustu mizerných pracovních míst,“ dodal Best.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…