Sobotku kritici nazývají šedou myší, Chovanec je hardliner, píší o ČSSD v Německu

15.06.2017 8:50

Premiéra Bohuslava Sobotku kritici nazývají šedou myší a o ministru vnitra Milanu Chovanci píší, že je zastánce tvrdé linie a fanoušek zbraní, komentuje německá tisková agentura DPA, když vysvětluje situaci na české politické scéně. Zprávu převzala ČTK.

Sobotku kritici nazývají šedou myší, Chovanec je hardliner, píší o ČSSD v Německu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

O rozhodnutí Sobotky odejít z postu předsedy sociální demokracie informuje v krátkých zprávách řada německých médií, snad všechny přitom čerpají ze zprávy DPA. Ta mimo jiné krátce představuje trojici hlavních aktérů nynějších změn uvnitř ČSSD – Sobotku, Chovance, který stranu nově povede, a ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka, který se stal jejím volebním lídrem.

„Sociální demokraté čtyři měsíce před parlamentními volbami zatáhli za záchrannou brzdu. Sobotkovi, kterého kritici charakterizují jako šedou myš, už nikdo nevěřil, že by dokázal zastavit propad voličských sympatií stále ještě největší parlamentní strany,“ míní německá agentura.

„Nový šéf strany Chovanec je považován za zastánce tvrdé line v rámci českého odmítání uprchlíků. Fanoušek zbraní stojí také za žalobou Česka proti směrnici EU o zbraních,“ vysvětluje DPA německým čtenářům.

„Zaorálek jako budoucí nová tvář volebního boje ČSSD sice také kritizuje uprchlickou politiku EU, platí ale za diplomatičtějšího. Jako ministr zahraničí měl velmi dobrý vztah ke svému dřívějšímu německému protějšku a dnešnímu prezidentovi Franku-Walteru Steinmeierovi,“ uzavírá agentura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…