Socha kojícího muže. Asistenti chystaní na „porod penisem“. Školy měnící dětem pohlaví... Transgender v západních zemích

22.04.2023 14:55 | Ze sítí

Těhotný muž? V některých zemích na západ od nás běžná věc. Muzeum genderu v dánském městě Aarhus vystavilo sochu rodově ambivalentní postavy vyobrazené, jak kojí novorozence. Fotografie se šíří po sociálních sítích, kde vyvolává bouřlivé reakce. Muzeum v rámci školní výuky pomáhá dánské děti učit o „sexu, genderové rovnosti a demokracii“. Svými vzdělávacími ambicemi mezi nejmladší generací se chlubí i na svých webových stránkách. Téma transgenderismu rezonuje západním světem. V Kalifornii se některé školy snaží měnit pohlaví svých žáků bez vědomí rodičů. Našli jsme videa zachycující transgender osoby, jak se v rámci školní výuky otírají o malé děti. Florida a Maďarsko o něčem takovém naopak nechtějí ani slyšet.

Socha kojícího muže. Asistenti chystaní na „porod penisem“. Školy měnící dětem pohlaví... Transgender v západních zemích
Foto: z internetu
Popisek: Kojící muž v Dánsku

Sociálními sítěmi se začala šířit fotografie sochy, která vyobrazuje rodově ambivalentní postavu obdařenou mužským pohlavním orgánem, jak ze svých ženských ňader kojí malého novorozence. Tento „kojící muž“, lze-li vyobrazený výjev takto nazvat, pochází z Dánského muzea genderu (KØN) nacházejícího se v dánském městě Aarhus. Muzeum se dříve nazývalo Kvindemuseet (Muzeum žen), ovšem od roku 2021 nese současný název. „Vizí muzea je podněcovat zvědavost, dialog, přemýšlení a poznání o významu genderu v minulosti, současnosti i budoucnosti. KØN - Gender Museum Denmark představuje kulturní historii genderu v širší perspektivě, zahrnující všechny barvy duhy,“ píše se na stránkách této instituce, která je zčásti financovaná dánským státem.

Sochu „kojícího muže“ muzeum na své facebookové stránce představilo následujícím popiskem: „Podívejte se na dokončení 3,5 metru vysoké sochy živého muže. Socha "Agape", kterou vytvořil umělec Aske Kreilgaard, je hybridem mezi mužským a ženským: kojícím mužem. Zastavte se na rozhovor s umělcem o myšlenkách a pracovním procesu, který za dílem stojí. Dokončení sochy je předehrou k páteční oslavě Mezinárodního dne mužů v muzeu.“

Socha vzbuzuje na sociálních sítích bouřlivé reakce. Někteří komentující na Twitteru si všímají podobnosti k dávné satanistické modle známé pod názvem Bafomet, která bývá vyobrazována jako transsexuální bytost s mužskými i ženskými pohlavními orgány.

Podobné sochy nejsou na Západě ničím ojedinělým. Na „ženu s penisem“ narazí člověk např. v anglickém městě Summertown. Monument, který nese název „Žena naší doby“, má podle svých tvůrců symbolizovat „moderní feminitu“.

Představa „kojícího muže“ či dokonce „těhotného muže“ dnes v zemích na západ od nás přitom přestává být jen otázkou bizarního umění. Stává se z ní zcela vážně diskutovaná realita současné západní společnosti, jak dokládá např. článek v The Guardian o anglické biologické ženě identifikující se jako muž, která porodila dítě. V roce 2022 Edinburská univerzita učila své studenty, budoucí porodní asistenty, jak pomáhat mužům, kteří „rodí penisem“.

Zjistili jsme, že Dánské muzeum genderu má, kromě své vydatné umělecké práce, také ambice v oblasti vzdělávání. Podle místního regionálního deníku Aarhus Stifstidente se muzeum KØN v minulosti podílelo na výuce dánských dětí; učilo je o sexu, genderové rovnosti a demokracii. Např. jen za rok 2013 navštívilo muzeum v souvislosti s výukou 4000 školáků.

„Na výstavě ,Sexuální výchova v průběhu času' se můžete seznámit s obsahem a metodami sexuální výchovy v průběhu 200 let. Výstava slouží také k výukovým účelům. V KØN - Gender muzeu v Dánsku vedeme s dětmi a mladými lidmi dialog o normách, hranicích a právech v oblasti pohlaví, těla a sexuality,“ chlubí se muzeum na svých aktuálních stránkách.

Téma transgenderismu nyní velmi rezonuje také za oceánem. A to zejména právě ve vztahu k otázkám práv dětí. V některých státech USA (především v těch ovládaných Bidenovými demokraty) je běžné, že jsou malé děti od předškolního věku v rámci osnov podrobovány sexuální výchově přímo od transsexuálů v rámci představení sexuálního charakteru známých jako „drag shows“. Někdy dochází k tomu, že se během výuky inkluzivity a tolerance transsexuálové dětí fyzicky dotýkají sexuálním způsobem. V Kalifornii se dokonce některé školy snažily dětem měnit pohlaví bez vědomí jejich rodičů.

Některé jiné, zejména republikánské státy, tento druh „vzdělávání“ zakázaly. Mezi nimi je např. Florida, kde republikáni protlačili legislativní akt znemožňující změnu pohlaví u nezletilých. „Tato legislativa vysílá jasný signál, že Florida je bezpečným místem pro výchovu dětí. Jako otec čtyř malých chlapců vím, že dětství je stejně výjimečné jako krátké. Floridští rodiče jsou znepokojeni radikální, prudérní agendou, která se rozšířila ve většině médií a která se zaměřuje právě na malé děti,“ nechal se slyšet senátor Clay Yarborough, který přijetí zákona inicioval.

Zákon na ochranu dětí a mladistvých před sexuální propagandou ve školách přijalo také Maďarsko, za což si vysloužilo kritiku Evropské unie, která jej považuje za diskriminační k sexuálním menšinám z hnutí LGBT. Evropská komise kvůli tomu na Maďarsko podala žalobu, k níž se připojily některé členské státy jako Belgie, Německo nebo právě Dánsko. Prezident Petr Pavel tento týden v Bruselu kritizoval vládu Petra Fialy (ODS) za to, že se k žalobě nepřipojila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: AKS

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Západní civilizace se blíží ke svému konci., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuse3x Zrušen pro pravdu , 22.04.2023 15:42:14
Hned poté se tihle nemocní devianti opět odsunou na okraj společnosti.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…