Šok! Server odhaluje napojení Hillary Clintonové na ruskou banku ovládanou Kremlem

10.04.2016 18:15

Hillary Clintonová má další problém. The Observer totiž přinesl text, v němž na základě tzv. Panama Papers odhaluje spojení této demokratické uchazečky o Bílý dům s osobami blízkými Kremlu. A to je problém, pokud se chcete stát nejmocnější ženou ve Washingtonu a v podstatě na celém světě.

Šok! Server odhaluje napojení Hillary Clintonové na ruskou banku ovládanou Kremlem
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

Sberbank je největší ruskou finanční institucí. A Panama Papers, které odhalily světové boháče schovávající se v daňových rájích, ukázaly také na propojení této banky s demokratickou uchazečkou o Bílý dům Hillary Clintonovou. Tony Podesta s bratrem v roce 1998 založil lobbistickou firmu, která je ve Washingtonu dodnes známá těm, kteří znají zákulisí Demokratické strany. Bratr John Podesta byl náčelníkem štábu někdejšího prezidenta Billa Clintona a později poradcem končícího prezidenta Baracka Obamy.

Zákony Spojených států vyžadují, aby byly lobbistické firmy řádně zaregistrovány a aby bylo jasné, v čí prospěch působí. U Podesta Group jde o ruskou největší finanční instituci Sberbank. Bratři Podestové přitom současně pro Hillary Clintonovou získávají finanční prostředky na chod její kampaně a tvoří strategii, která by tuto ženu mohla dovést do pozice vůbec první prezidentky USA v dějinách.

Ruskou Sberbank zasáhly sankce, k nimž Západ přikročil poté, co Rusko začalo okupovat ukrajinský Krym. Hledala proto kontakty ve Washingtonu. Otázkou je, proč se jí rozhodli pomoct právě bratři, kteří mají tak blízko ke Clintonové. Lze předpokládat, že oba muži zasednou ve vysokých patrech washingtonské administrativy, pokud tato dáma uspěje, takže bratři mají co vysvětlovat.

Banku totiž fakticky kontroluje ruský stát čili ruský prezident Vladimir Putin a jeho kremelští spolupracovníci. „Peníze ze Sberbank jsou pravidelně využívány k financování ruských zpravodajských operací,“ tvrdí západní tajné služby. Pobočky Sberbank v zahraničí pak slouží jako základny pracovníkům ruských tajných služeb. Podle The Observer se tak děje s požehnáním pána Kremlu Vladimira Putina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…