Šok: Zemanova Hradu se zastal člověk, od kterého byste to nečekali

20.07.2017 6:45

Občanský aktivista Jakub Pitron, který v minulosti vystupoval proti hlavě státu Miloši Zemanovi, se tentrokrát zastal hradního kancléře Vratslava Mynáře. Nelíbí se mu totiž jednání médií, které nastalo kvůli kauze Liglass Trading.

Šok: Zemanova Hradu se zastal člověk, od kterého byste to nečekali
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Pitron

"Nejsem určitě ten, který by jel obří státní zakázky, ale také jsem si vyzkoušel dělat ve svém oboru středně velké zakázky tím způsobem, že jsem si na každou zakázku zvlášť vybral dodavatele, partnery, případně investory a v podstatě jsem daný projekt řídil, aby vše fungovalo, jak má. Ona to není taková sranda, jak by se mohlo zdát, protože jednak si musíte umět dobře vybrat spolupracující subjekty a jednak nesete v podstatě všechna rizika, pokud se něco nepovede," uvedl s tím, že nechápe, co majitel firmy udělal špatného, když požádal hradního kancléře o dobrozdání pro kyrgyzskou vládu. 

"Podvedl někoho? Uvedl ve výběrovém řízení nepravdivé dokumenty a tvrzení? Lhal někomu? Nic takového jsem se nedozvěděl. Že je někdo napojený na lidi okolo Rittiga - na to opravdu kašlu. Jednak to není trestné a jednak jsem si jistý, že kdyby někdo chtěl, najde to napojení i u mě," zmínil.

Anketa

Měl Miloš Zeman zrušit návštěvu delegace z Číny kvůli smrti čínského disidenta?

4%
96%
hlasovalo: 3945 lidí

Závěrem tento protizemanovský aktivista, novinář, správce facebookové skupiny Občanská společnost spojený s červenými kartami, či loňský organizátor občanských akcí Hi Friends, spojených s podporou průjezdu spojeneckých vojsk územím ČR sdělil, že mu to tentokrát připadá skutečně jako zbytečné kopání do Pražského hradu. 

"Doporučení dodalo také ministerstvo průmyslu a obchodu, dodal jej i Mynář. Navíc ve výsledku zcela zbytečně, právě proto, že se jednalo o výběrové řízení. A opravdu obdivuji odvahu některých novinářů, pouštět se občas do sféry, které ani za mák nerozumí. Hlavně, že Mynář poslal špatnou angličtinou doporučující dopis," poukázal na zprávy v médiích o chybách v dopise Pitron.

Celý příspěvek Jakuba Pitrona:

Kdo mě zná, ví, že já rozhodně nejsem příznivec Zemana nebo party na okolo Hradu. Ale tohle jednání médií, se mi nelíbí. Nejsem určitě ten, který by jel obří státní zakázky, ale také jsem si vyzkoušel dělat ve svém oboru středně velké zakázky tím způsobem, že jsem si na každou zakázku zvlášť vybral dodavatele, partnery, případně investory a v podstatě jsem daný projekt řídil, aby vše fungovalo, jak má. Ona to není taková sranda, jak by se mohlo zdát, protože jednak si musíte umět dobře vybrat spolupracující subjekty a jednak nesete v podstatě všechna rizika, pokud se něco nepovede. Zatím jsem opravdu nepochopil, co daný člověk udělal špatného? Podvedl někoho? Uvedl ve výběrovém řízení nepravdivé dokumenty a tvrzení? Lhal někomu? Nic takového jsem se nedozvěděl. Že je někdo napojený na lidi okolo Rittiga - na to opravdu kašlu. Jednak to není trestné a jednak jsem si jistý, že kdyby někdo chtěl, najde to napojení i u mě. Tentokrát mi to opravdu připadá jako zbytečné kopání do hradu. Doporučení dodalo také ministerstvo průmyslu a obchodu, dodal jej i Mynář. Navíc ve výsledku zcela zbytečně, právě proto, že se jednalo o výběrové řízení. A opravdu obdivuji odvahu některých novinářů, pouštět se občas do sféry, které ani za mák nerozumí. Hlavně, že Mynář poslal špatnou angličtinou doporučující dopis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…