Šok v Británii. Princ Harry končí. Zčistajasna. A info o nové roli

08.01.2020 20:17

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu Harry a Meghan oznámili, že ustoupí ze svých tradičních královských povinností ve Spojeném království a rozdělí svůj čas mezi Velkou Británii a Severní Ameriku. V prohlášení vydaném Buckinghamským palácem manželé uvedli, že plánují utvořit novou „progresivní roli“ svých panovnických funkcí a plánují pracovat, „aby se stali finančně nezávislými“. Věnovat by se chtěli rovněž charitativní činnosti.

Šok v Británii. Princ Harry končí. Zčistajasna. A info o nové roli
Foto: Pixabay (CC0)
Popisek: Britská vlajka (tzv. Union Jack)

Anketa

Je dobře, že Donald Trump nechal ,,oddělat" Kásima Sulejmáního?

hlasovalo: 14117 lidí
Ve svém prohlášení, zveřejněném na Instagramu, pár uvedl, že se k tomuto kroku rozhodli „po mnoha měsících reflexe a vnitřních diskusí“.

Přestože nyní chtějí svůj čas vyvážit mezi Spojeným královstvím a Severní Amerikou, tak doplňují, že i nadále „ctí svou povinnost“ vůči královně a Commonwealthu.

„Tato geografická rovnováha nám umožní vychovat našeho syna s důrazem na královskou tradici, do které se narodil, ale zároveň naší rodině poskytne prostor zaměřit se na další kapitolu včetně zahájení naší nové charitativní činnosti“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” - The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

Příspěvek sdílený The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal),

Jak upozornil server BBC, vévodkyně v poslední době bojuje proti tvrzení některých médií. V říjnu zahájila i žalobu proti novinám Mail on Sunday kvůli tomu, že měly protiprávně zveřejnit jeden z jejích soukromých dopisů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…