Solárníci se bouří a chystají žalobu. Nejsou prý mafiáni

19.09.2013 14:12

Majitelé fotovoltaických elektráren zvažují, že podají žalobu kvůli ochraně osobnosti. Nelíbí se jim, že se o nich veřejně hovoří jako o solární mafii. Poškozuje to prý jejich dobré jméno a diskriminuje jejich podnikání, píše ČT.

Solárníci se bouří a chystají žalobu. Nejsou prý mafiáni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotovoltaické panely

„V poslední době došlo k naprosto zásadním obviněním ze strany politiků i vysokých státních úředníků, která evokují podezření, že podnikatelé, kteří se zabývají fotovoltaikou, nelegálně ovlivňují politickou scénu, prosazují nelegálními cestami legislativní návrhy. A v poslední době jsou už nepokrytě obviňováni z kriminálních činů, například z pokusu o vraždu ředitelky ERÚ Vitáskové," prohlásila advokátka Klára Samková, která zastupuje Českou fotovoltaickou průmyslovou asociaci (CZEPHO) a Alianci pro energetickou soběstačnost (AliES).

Největší tunel v českých dějinách

Smrt Aleny Vitáskové si mají přát někteří solárníci v souvislosti s tím, že její úřad chce omezit podporu pro fotovoltaické elektrárny. Prezident Miloš Zeman dokonce považuje solární byznys za největší tunel v českých dějinách a bývalá předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová naznačila, že rozpuštění sněmovny mohlo souviset se zájmy solárníků.

Advokátka Samková oznámila, že bude jménem České fotovoltaické průmyslové asociace a Aliance pro energetickou soběstačnost po politicích i ředitelce Vitáskové požadovat, aby svá tvrzení doložili. V případě, že tak neučiní, se hodlá bránit soudní cestou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …