Soud vynese kvůli drogám rozsudek nad zastupitelem z Ústecka Cichým

01.04.2016 6:12

Soud by měl dnes vynést rozsudek v případu distribuce drog v Ústeckém kraji a jejich vývozu na Slovensko. Až 18 let vězení hrozí podle právní kvalifikace třem mužům z Trmic na Ústecku, je mezi nimi i zastupitel města a učitel Marcel Cichý. Zprávu přinesla ČTK.

Soud vynese kvůli drogám rozsudek nad zastupitelem z Ústecka Cichým
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Všichni jsou obžalovaní jako organizovaná skupina, proto jim hrozí tresty v nejpřísnějším odstavci trestního zákona. Muži jsou podezřelí z vývozu marihuany na Slovensko. Obchod podle státního zastupitelství na začátku loňského prosince domluvil Cichý, který vinu odmítl. Jeho právník prohlásil, že se žádný obchod nekonal.

Druhá část obžaloby se týká především bratrance Cichého Ladislava Cichyho. Slovenská policie ho zadržela s pervitinem. Třetím obžalovaným je Pavel Kišš, kterému obžaloba klade za vinu, že marihuanu pro obchod obstarat. Kišš se částečně doznal. Státní zástupkyně Hana Řeháková navrhuje obžalovaným tresty od osmi do 11 let vězení.

Podle předsedy trestního senátu ústeckého krajského soudu Jiřího Bednáře potrvá vyhlášení rozsudku a jeho zdůvodnění asi dvě hodiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…