Soukup zesměšnil Noru Fridrichovou: Představil si ji v šílené situaci

12.02.2019 8:40

Jaromír Soukup opět odstartoval nový pořad. Jmenuje se Politický kabaret a neprovází jím nikdo jiný než on sám. Jako obyčejně se Jaromír Soukup věnoval ČT, tentokrát navrhoval, jak by kanál měl uzpůsobit své pořady, aby v nich byl správně vyobrazen. Většinu má moderovat Nora Fridrichová. A pak přešel ke glosování politiky. ČSSD opět dostala naloženo, ale Soukup nezapomínal ani na staré struktury ODS.

Soukup zesměšnil Noru Fridrichovou: Představil si ji v šílené situaci
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Návrh na nový název ČSSD

Soukup v pořadu uvedl detektor lži, který má vydávat nesouhlasné zabzučení, když Soukup bude říkat nepravdu. Moderátor hned začal testovat. „Česká televize je objektivní televize,“ prohlásil Soukup a dočkal se kýženého zabzučení. Další nepravdy, které Soukup zkoušel, byly: „V ČR bude líp díky Andreji Babišovi,“ nebo „Miroslav Kalousek nikdy nic neštíp,“ spolu s „Mirda Kalousek má v politice velkou budoucnost a zachraňuje nám demokracii a Českou televizi.“ Soukup zkusil ještě prohlášení, že Jaromír Soukup je nejlepší moderátor, což přístroj taktéž odměnil zabzučením a Soukup poznámkou, že ho nechá zkontrolovat, jestli není rozbitý.

Anketa

Podporujete přijetí eura? (Hlasování od 12.2.2019)

8%
92%
hlasovalo: 13416 lidí

Soukup prohlásil, že Česká televize stále zůstává jeho oblíbeným terčem, a ptal se „Janů Husů na Kavčích horách“ zda jim „není blbý“ o něm dělat publicistické pořady za koncesionářské poplatky. A navrhl, aby se urychlil přirozený vývoj a kromě Newsroomu a 168 hodin se jím začaly zajímat i jiné pořady. „Protože víme, že to tak stejně skončí,“ zkonstatoval generální ředitel Barrandova.

První návrh byla parodie na pořad Máte slovo, pojmenovaná „Nemáte slovo“, ve kterém by Soukup stál uprostřed arény a okolo by seděli všichni redaktoři ČT v čele s Norou Fridrichovou a Lubošem Rosím. Každý z nich, až na Soukupa, by měl mikrofon a pořvávali by na něj. „Já myslím, že by to byla hezká ukázka objektivnosti a vyváženosti Český televize,“ dodal ironicky moderátor.

Další návrh byl JS kvíz, náhrada AZ kvízu. Uvádět ho prý bude Nora Fridrichová, všechny otázky budou negativní a o Soukupovi. A co dostane vítěz? Vrátí se mu všechny koncesionářské poplatky za 10 let. A poražený dostane kalendář s fotkami Soukupa s přimalovanými rohy. A u satanismu Soukup zůstal s návrhem na Studio 666, ve kterém by byl v rohu obrazovky konstantě vyobrazen on jako Satan.

Od televize přešel Soukup k tisku s povzdechem, že už je také aktivistický. A při té příležitosti pozdravil Zdeňka Bakalu, vlastníka vydavatelství Economia, který dle Soukupa ukradl prostředky z OKD, a teď s nimi „bojuje za lepší svět“.

Zmínil rozhovor z MF Dnes s učitelem ze školy, kde si „děti dělají, co chtějí“, který podle Soukupa chce, aby se podobný styl výuky rozšířil i u nás. „Já na to čuměl jako David Rath na tu krabici vod vína,“ přirovnal své překvapení moderátor. Jako další myšlenku z článku si údajně odnesl, že děti zlobí proto, že to mají zakázané, o čemž měl Soukup jako otec také své pochybnosti. Dodal, že v této škole pochopitelně nemají testy a známky, aby dětem nesrážely sebevědomí, a její absolventi většinou pokračují studiem umění.

Soukup pak přešel ke glosování politických událostí. Jako první měl na paškále Michala Haška, který se údajně vrací do ČSSD. Soukup to přirovnal k tomu, že by se Mirek Topolánek nebo Miroslav Kalousek vraceli k ODS, respektive KDU-ČSL. „Já jenom čekám, kdy Jan Hamáček, to je šéf socánků, vytvoří okultní sektářskou skupinu s Haškem, Pochem a Petříčkem a po večerech budou vyvolávat ducha Standy Grosse,“ okomentoval to Soukup a doplnil, že v sestavě zapomněl na Jiřího Paroubka, který také na cestě k absolutní nule může ubrat pár tisíc hlasů.

Když už byl Soukup u připomínání minulosti, kopl si do bývalého starosty Prahy 5 za ODS, Jančíka, za nápad zasadit stromy na ulicích do obřích truhlíků, které podle Soukupa vypadají jako rakev bez víka a na ulicích zabíraly místo, takže se kolem nich pořádně nedalo projet s kočárkem. Praha 5 je teď prý nabízí za odvoz. „To se zas někdo trochu napapal,“ myslí si Soukup o projektu, který stál údajně 20 milionů korun. „Podle mě z tý dvacítečky se taková desítečka odklonila,“ odtušil moderátor.

Pak se věnoval českému řidiči, který dostal ve Francii trest za převážení migrantů, i když bylo všemi policejními orgány i migranty uznáno, že se dotyční do kamionu vloupali. „Proč pan Petříček jezdí humanitárně po Ukrajině a nezajímá se o vlastní občany?“ kritizoval Soukup ministra zahraničí. Z francouzské nabubřelosti a neschopnosti české diplomacie se mu prý chce zvracet.

Začtvrté se Soukup vysmál sociálním demokratům a Janu Hamáčkovi, že jim Andrej Babiš zboural bábovičky, protože skoncoval s plánem na obědy zdarma. Dle Soukupa také proto, že výhled na hospodaření byl moc optimistický a obědy zdarma by se prodražily. „Tady se prostě prožírají miliardy a státní rozpočet bude jeden velkej průser,“ zopakoval moderátor své stanovisko z minulých pořadů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…