Spadlá lávka v Praze: Dostaly se k nám závažné informace. Do věci prý pronikl vysoký politický boj

05.12.2017 13:21

Pontonový most na místě zřícené trojské lávky u pražské ZOO nebude. Podle informací ParlamentníchListů.cz to zakázal náměstek primátorky Petr Dolínek z ČSSD. Všechno bylo prý dohodnuto s armádou, jenže Dolínek to zastavil, aby nedělal reklamu hnutí ANO. Redakci to sdělily spolehlivé zdroje z české armády.

Spadlá lávka v Praze: Dostaly se k nám závažné informace. Do věci prý pronikl vysoký politický boj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

Na místě zřícené lávky v Troji bude nejspíš jezdit přívoz, žádný pontonový most nebude. V úterý ráno to na tiskové konfereneci oznámil náměstek primátorky pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD). Jak se podařilo ParlamentnímListům.cz zjistit, důvody jsou úplně jiné, než Dolínek před kamerami oznamoval.

Lávka přes Vltavu v Troji, která se v sobotu zřítila a došlo ke zranění čtyř lidí, se stala tématem politických tahanic. Náměstek primátorky Dolínek, který má tuto oblast v gesci, tvrdí, že postavení pontonového mostu není možné, protože toho lze využít pouze v případě živelních katastrof.

Redakce PL se ovšem dostala ke spolehlivým informacím, které říkají něco naprosto odlišného. Podle našich zdrojů prakticky okamžitě po zřícení lávky bylo postavení pontonového mostu dohodnuto s českou armádou.

Vojáci byli na akci připraveni a stačil pouze pokyn. Podle našich zdrojů měl ale celou „záchrannou“ akci zastavit zmiňovaný Dolínek s argumentem, že by tím jen dělal pozitivní reklamu hnutí ANO.

„Řeči o tom, že pontonový most postavit nelze kvůli různým předpisům, jsou nesmysly. Dolínek to stopnul s šíleným argumentem, že by tím pomohl hnutí ANO – a to odmítá. Takže se pod jeho vedením vrátíme do minulého století a lidi do ZOO budeme vozit na nějaké pramici. Přitom vojáci pracují rychle, kdyby nešlo o politiku, most by už stál a sloužil lidem,“ sdělil ParlamentnímListům.cz zdroj z armády.

Připomeňme, že hnutí ANO, které je největší stranou v pražské koalici, má zoologickou zahradu v hlavním městě jako jedno z důležitých témat. Kromě jiného se vyjednává s Čínou o půjčení vzácné pandy a stavbě nového pavilonu. Navíc armádu v rámci Ministerstva obrany řídí politik hnutí ANO, Martin Stropnický, a v rámci nové vlády to bude opět nominant Babišova hnutí, dosavadní šéfka Ministerstva pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …