Spokojený Jiří Brady: Díky Zemanovi dostávám spoustu vyznamenání

26.10.2016 20:22

Jiří Brady si pochvaluje, že všechno zlé je pro něco dobré. Udělalo by mu prý radost, kdyby dostal státní vyznamenání ze své rodné země, k čemuž teď bohužel nedojde, ale počínání prezidenta Zemana vedlo také k tomu, že se teď panu Bradymu dostává tolika poct, že si to ani nedokázal představit.

Spokojený Jiří Brady: Díky Zemanovi dostávám spoustu vyznamenání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vzpomínková akce pod názvem Jirko děkujeme. Nemlčíme. Akce se konala v rámci projektu Terezínská štafeta jako vyjádřením úcty Jiřímu Bradymu

„To si nedovedete představit, co to pro mě znamená. V životě bych nečekal, že by se něco takového mohlo stát. Nedovedu si nic lepšího představit než to, co se mi stalo. Vlastně díky Zemanovi dostávám teď tolik vyznamenání, že nevím, kde začít a kdy skončit. Vidíte, a všechno nakonec vyjde. Vážím si nesmírně klíče od Prahy zvláště předávaného v této budově, kde se před 90 lety brali moji rodiče a loni dcera,“ prohlásil v rozhovoru pro deník Právo Brady. Dostalo se mu té cti, že na Staroměstské radnici obdržel klíč od hl. města Prahy z rukou primátorky Adriany Krnáčové (ANO).

Přitom ještě před pár dny netušil, jak bohatý bude mít v Česku program. Dříve do své vlasti jezdíval každý rok, ale čím je starší, tím jsou návštěvy v České republice skromnější.  

Pár slov padlo také ke schůzce ministra kultury Daniela Hermana s tibetským duchovním vůdcem dalajlámou. Brady svému synovci sdělil, aby se s dalajlámou setkal, později podotkl, že by se s tibetským duchovním sám rád viděl. Před několika lety prý pan Brady zavítal do Tibetu, takže ví, co se v té zemi děje.

Dcera pana Bradyho navíc přivezla do Prahy e-maily, které si pan Brady vyměnil se synovcem. Může tak ukázat, že o údajném vydírání hovořil Herman již v září. Obrázek si ale může udělat každý sám.

„Moje dcera ve středu přiletěla do Prahy a má ty e-maily s sebou. Mohu to vše písemně dokázat. Ať si každý vyloží pravdu, jak chce. Ale prezident Masaryk říkal, pravda vítězí, a to doufám, že se stane i tady,“ konstatoval muž, který přežil hrůzy koncentračního tábora Osvětim.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…