Spokojený ministr Pelikán: Podmínky v táboře v Drahonicích jsou už mnohem lepší

07.11.2015 16:27

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) je spokojen s podmínkami, v jakých žijí běženci v zařízení v Drahonicích na Lounsku. Řekl to dnes po návštěvě bývalé věznice, jejíž ostrahu převzala tento týden od policie vězeňská služba. V minulosti Pelikán kritizoval podmínky jako nepřiměřeně přísné.

Spokojený ministr Pelikán: Podmínky v táboře v Drahonicích jsou už mnohem lepší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Robert Pelikán

"Když si vezmu, že tohle zařízení jsme v dost strašném stavu předali vnitru před dost krátkou dobou, tak je to tady velmi dobré, lidé se velmi snaží," řekl ministr. "Jsem spokojený, je to velký rozdíl proti tomu, co jsme viděl dřív," dodal.

Režim v zařízení, jehož kapacita 240 osob je nyní naplněna zhruba z poloviny, je podle Pelikána poměrně volný. Vyzdvihl i vybavení uvnitř areálu nebo přítomnost psychologa volnočasových aktivit. "Dělá se posilovna. Je vidět snaha, aby to tu ti lidé měli co nejpříjemnější," doplnil Pelikán.

Vězeňská služba tento týden převzala od policie vnější ostrahu areálu. "Musíme dořešit výstroj, která není dělaná na pobyt venku," řekl ministr spravedlnosti. Pelikán uvolnil na ostrahu zařízení v Drahonicích na žádost ministerstva vnitra z Vězeňské služby 70 lidí. V zařízení dál pracují i lidé z najaté bezpečnostní agentury.

Před otevřením Drahonic vznikla petice místních obyvatel, kteří uprchlíky v areálu bývalé věznice nechtěli. Proti byl i hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček (KSČM). V některých obavy přetrvávají, jiné zatím upokojila dosavadní přítomnost policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…