Spolupracovník ČT zuří nad Novákovou: Když jsem ji žádal o rozhovor pro ČT, měl jsem smůlu. Když požádá ruská tisková agentura...

08.03.2019 11:07

Ministryně obchodu a průmyslu Marta Nováková je pod palbou některých zástupců české politické reprezentace, novinářů a komentátorů. Důvodem je, že neposkytla rozhovor České televizi, ale prokremelskému webu Sputnik. Ministerstvo průmyslu a obchodu tak vydalo prohlášení, v němž se omlouvá a uvádí vše na pravou míru. Zdůrazňuje, že Nováková poskytla rozhovor ruskému portálu RIA Novosti, který pak byl v úterý zveřejněn na Sputniku.

Spolupracovník ČT zuří nad Novákovou: Když jsem ji žádal o rozhovor pro ČT, měl jsem smůlu. Když požádá ruská tisková agentura...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Nováková, ministryně průmyslu a obchodu

Rozhovor byl především o zasedání rusko-české Mezivládní komise pro hospodářskou, průmyslovou a vědeckotechnickou spolupráci, které začalo v Praze ve středu 5. března. Největším problémem však nebyl obsah, nýbrž to, že se objevil na Sputniku. Mnozí jí na základě toho prudce vyčítali, jaká média upřednostňuje. A nechyběl mezi nimi ani zástupce České televize Martin Marek.

 

 

Ministerstvo průmyslu a obchodu proto vydalo oficiální prohlášení, v němž zdůrazňuje, že ministryně Marta Nováková neposkytla rozhovor pro web Sputnik, jak se objevilo v českých médiích, ale poskytla rozhovor, stejně jako její předchůdci v minulosti, agentuře RIA Novosti.

Učinila tak prý písemně před plánovanou návštěvou ruského ministra průmyslu a obchodu Denise Manturova. Ministerstvo přiblížilo, že rozhovor předcházel jedenáctému zasedání česko-ruské mezivládní komise a jednalo se o tradiční gesto vstřícnosti předcházející diplomatickým jednáním.

„Ministerstvo průmyslu a obchodu se omlouvá za špatné vyjádření pracovnice tiskového oddělení. Rozhovor byl z agentury RIA Novosti převzat serverem Sputnik, jako jej mohlo převzít jakékoliv médium,“ dodává na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …