Sponzore Jana Fischera, neschovávej se, píše server a chce znát odpovědi

24.07.2013 12:02

Jedním ze štědrých sponzorů prezidentské kampaně nynějšího ministra financí Jana Fischera byl i David Sivor. Ani jeden z mužů dosud ovšem nevysvětlil, odkud pocházejí dva miliony korun, které Fischerovi od izraelského penzisty přistály na kontě, píše server ČeskáPozice.cz ve svém článku s titulkem "Sivore, neschovávej se!"

Sponzore Jana Fischera, neschovávej se, píše server a chce znát odpovědi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Jan Fischer

Penzista žijící v Izraeli poukázal Fischerovi dva miliony korun, kterými mu pomohl splatit dluhy z prezidentské kampaně. Ani jeden z dotyčných dosud neobjasnil, co Sivora k tomuto velkorysému daru vedlo, ani z jakých zdrojů peníze pocházejí.

Na Davida Sivora, který Janu Fischerovi daroval největší sumu, upozorňuje server Česká pozice. V médiích dosud zaznívala hlavně jména dalších sponzorů, podnikatelů Ladislava Drába a Štefana Havlíčka, kteří ale dle Fischera potřebné dokumenty o původu peněz doložili.

Do hry vstupuje také Sivor mladší

Fischer neobvykle rychlé splacení dluhů odmítá komentovat. "Já jsem hluboce přesvědčen, že jsem dovedl vysvětlit, jak jsem dluhy vyrovnal," prohlásil v České televizi. Podle serveru je ale nutné dožadovat se odpovědí na otázky, které by objasnily dosud neznámá fakta. Existují prý totiž pochybnosti, že štědrým dárcem ve skutečnosti nebyl Sivor. Skutečným sponzorem podle České pozice mohl být jeho syn Omri.

Tím se situace komplikuje. Omri Sivor se prý totiž pohybuje v centru propletence vztahů firem se zaměřením na reality, které mají často obchodní sídlo v některém z daňových rájů, případně také v Izraeli.

Otázky směřované na Jana Fischera, i oba zmíněné členy rodiny Sivorovy, dosud nikdo nezodpověděl. Server se ptá například po původu peněz, odkud se oba muži znají, nebo zda jde o dar či půjčku. Na objasnění by přitom podle České pozice měla trvat nejen veřejnost a média, ale také premiér Jiří Rusnok a politické strany, které chtějí jeho vládu ve sněmovně podpořit. Ministerský předseda ovšem za Fischerem stále pevně stojí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…