Spor o lyžaře. Klaus ml. se vzepřel ministru Hamáčkovi. Komunisti jsou racionálnější než ČSSD

27.01.2021 20:21

Předseda Ústředního krizového štábu, ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) odmítl otevření lyžařských areálů. Jasně se tak vymezil proti tlaku, který v poslední době sílí jak ze strany provozovatelů ski areálů, tak ministra průmyslu Karla Havlíčka z hnutí ANO i většiny dalších parlamentních politických stran.

Spor o lyžaře. Klaus ml. se vzepřel ministru Hamáčkovi. Komunisti jsou racionálnější než ČSSD
Foto: ČPZP
Popisek: Lyžaři, ilustrační foto

„V situaci 9000 nově nakažených denně, přeplněné nemocnice, vyčerpaní zdravotníci, reprodukční číslo blížící se 1, britská mutace viru za rohem. To není moment na otevírání sjezdovek,“ uvedl ministr Jan Hamáček, který odmítl také opětovný tlak ze strany KSČM, která vládě zajišťuje většinu v Poslanecké sněmovně. „Já jsem zděšen, že by se o boji s epidemií mělo rozhodovat jinak než odborně, na základě nějakých ultimát či politických dohod v zákulisí,“ dodal Hamáček.

Na otevření sjezdovek od začátku tlačí především předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus ml. „Každý den sledujeme v televizi, že kolabuje doprava na horách, protože jsou přeplněná parkoviště a lidé parkují na silnici. To znamená jediné, lidé na horách stejně jsou, akorát nemohou lyžovat, tak chodí na běžky, ski-alpy nebo na procházky. Vleky stojí a vláda musí vyplácet kompenzace, což podle ohlasů živnostníků a podnikatelů nezvládá,“ reagoval poslanec Klaus ml. a dodal, že venku na čerstvém vzduchu jsou rizika nákazy minimální.

„Drtivá většina lyžařů nosí kukly, lyžařské brýle… Na vleku spolu jezdí lidé, kteří se znají… Rozestupy 2 m na lyžích skoro ani nejdou porušovat, pokud těm lidem před vámi nechcete pošlapat lyže,“ dodal předseda Trikolóry a připomněl, že otevření ski areálů vláda při projednávání nouzového stavu slíbila. „Nečekal jsem, že se dožiji toho, že komunistická strana bude mít racionálnější pohled na věc než ČSSD,“ dodal Václav Klaus ml.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…