Sportovec: Václav Havel cítil k občanům lásku. Zeman je na úrovni Putina

09.02.2017 12:40

Pražská kavárna neexistuje, tvrdí úspěšný cyklista Leopold König v rozhovoru, který poskytl serveru Neovlivní.cz. König se také ostře opřel do prezidenta Zemana.

Sportovec: Václav Havel cítil k občanům lásku. Zeman je na úrovni Putina
Foto: wikipedia.com
Popisek: Cyklista, ilustrační foto

Server připomíná, že König má za sebou úspěšný rok 2016 korunovaný jedenáctou příčkou v olympijské časovce v Riu. Na podzim opustil barvy nejbohatší stáje světa, týmu Sky, a upsal se německé Boře, v níž bude v letošní sezóně lídrem na italském Giru.

„Pojem pražská kavárna, který nejvíc používají Miloš Zeman a jeho mluvčí Ovčáček, je imaginární. Nic takového neexistuje. Když to řeknu hodně tvrdě, je to v podstatě rétorika Ruska. To také vždycky ze všeho viní nějakou neznámou sílu, spojence, elitu. A tohle je stejné. Podle mě se vážně dostáváme chováním na úroveň Putina a jeho lidí, jeho aparátu. Vidím to jako strašný problém, protože tahle imaginární věc, imaginární kavárna, nejvíc polarizuje společnost. Člověk, který má nějaký názor, je automaticky přiřazen do imaginární pražské kavárny. A jiný člověk, který má opačný názor, je zas jako nějaká věc přesunut na imaginární venkov,“ posteskl si König.

Celý text je ZDE

Za největší problém naší společnosti považuje její polarizaci. „Fakt, že jsme rozdělení na dva tábory a že k tomu nejvíce přispívá hlava státu, považuji za vážný problém. Přičemž mi nejsmutnější připadá, jak se dneska díváme na prezidenta, který měl úplně jiný přístup. Na Václava Havla. Stal se někým, kdo zaprodal Česko, kdo zemi ublížil a ještě na tom parazitoval. Obviňujeme někoho z minulosti za naše nespokojené životy. A všechno se to stalo jenom nějakou masáží, aniž by to byla třeba jen z pár procent pravda,“ uvedl cyklista.

Anketa

Je pohádka o Sněhurce genderově závadná, když popisuje princeznu, která stále padá do léčky a musí jí zachraňovat princ s trpaslíky? Tvrdí to National Geographic

hlasovalo: 9394 lidí

Osobně si neumí představit, že by byla společnost takhle rozdělená, kdyby byl prezident Václav Havel ještě teď u moci. „Podle mě nemůže být společnost rozdělená, když ji vede někdo, kdo prosazuje láskyplný přístup k veřejnosti, k občanům, ke všemu, co dělá. Je to nesrovnatelné s tím, co tu máme dnes,“ prohlásil König.

Prý když se bavil se sportovci na olympiádě, tak prý spousta z nich nesouhlasila s chováním a přístupem pana prezidenta. „Otevřeně se ovšem nějakým způsobem vyjádřil z těch 120 sportovců, co na olympiádě byli, jen jeden. A to jsem byl já. Ale ostatní to dali najevo v momentě, kdy pan prezident přijel na to otevření Českého domu. Přišel na pódium, přivítali ho tam a potlesk vypadal asi takhle: (König jednou dvakrát vlažně plácne dlaněmi o sebe). Pak přišel na pódium slovenský prezident Andrej Kiska a sklidil ovace. Velké ovace. Mně jako prezidentovi České republiky by byla hanba, kdybych přijel na otevření Českého domu a tímhle způsobem by mi dali najevo, že jsem pro ně vlastně nýmand, že je nezajímám, že ke mně nemají úctu,“ poznamenal König.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…