Srovnáváte mě s Topolánkem, ale já nic nerozkradl. Jiří Paroubek píše do novin

09.12.2012 15:24

Jiří Paroubek (NS-LEV 21) důrazně odmítá tvrzení uvedená v pátečním komentáři deníku MF Dnes, kde byl označen za jednoho ze strůjců arogantní a pletichářské tváře české politiky. V otevřeném dopise pro šéfredaktora deníku Roberta Čásenského požaduje omluvu a podává svůj pohled na tehdejší politické dění. Trvá na tom, že za jeho časů se Česku dařilo.

Srovnáváte mě s Topolánkem, ale já nic nerozkradl. Jiří Paroubek píše do novin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek na ustavujícím kongresu NS-LEV 21

Expremiér a předseda NS-LEV 21 se v otevřeném dopise uveřejněném na portálu VaašeVěc.cz ohrazuje proti pátečnímu komentáři z pera Martina Komárka. Ten srovnal Paroubkovo působení v politice s působením Mirka Topolánka (ODS) a Jaroslava Tvrdíka přirovnal k Marku Dalíkovi. Uvedl, že dva jmenovaní expremiéři "ukázali občanům arogantní, prolhanou, politikářskou a korupční tvář dvou hlavních stran." Jiří Paroubek se proti této teti důrazně ohrazuje v dopise adresovaném šéfredaktorovi MF Dnes Robertovi Čásenskému.

Za mě se zemi dařilo

"Redaktor Vašeho deníku Komárek se ve svém článku „Velitelka“ ze 7. 12. vyjádřil takto: „Ale vážně: Paroubek a Topolánek, ten první daleko více, ukázali občanům arogantní, prolhanou, politikářskou a korupční tvář dvou hlavních stran… Politici se tvářili nadutě, mluvilo se o rozkrádání ve velkém, ať už se spojovalo se jmény Tvrdík, či Dalík," připomíná Paroubek.

Expremiér požaduje za uveřejněný komentář omluvu a navíc přidává svůj pohled léta 2005 a 2006, kdy byl premiérem. Poukazuje na to, že za jeho vlády se ekonomice dařilo a rostly mzdy i důchody. Státní dluh sice vzrostl, ale notná část tohoto nárůstu byla způsobena odstraněním škodlivých aktiv České konsolidační agentury, přičemž tato aktiva se zrodila za vlády Václava Klause.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vepřový Lidl: Polákům za 58, Čechům za 90. Důkazy se množí

17:10 Vepřový Lidl: Polákům za 58, Čechům za 90. Důkazy se množí

Že už se do Polska nevyplatí jet za levnějšími potravinami? To není pravda. Německý obchodní řetězec…