Stalo se v noci: „Seš vychcanej! Jděte do p*dele. Ku*va. P*ůser.“ Bouřlivý vývoj v ODS

05.03.2019 11:02

Bývalého místopředsedu ODS a ministra vnitra Ivana Langera včera regionální sněm ODS zvolil do vedení krajské organizace strany v Olomouckém kraji. ČTK to řekl předseda regionální rady ODS v Olomouckém kraji Michal Zácha. Langer se ve vysoké politice přestal angažovat po neúspěchu ve sněmovních volbách v roce 2010 a nyní by měl olomoucké ODS jako člen regionální rady pomoci například s organizací předvolebních kampaní. Langer ČTK řekl, že jeho zvolení do regionální rady olomoucké ODS „v žádném případě není start směrem k veřejným funkcím“. Reakce na jeho zvolení nenechaly na sebe dlouho čekat.

Stalo se v noci: „Seš vychcanej! Jděte do p*dele. Ku*va. P*ůser.“ Bouřlivý vývoj v ODS
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ivan Langer

Dvaapadesátiletého Langera do regionální rady ODS v Olomouckém kraji navrhlo oblastní sdružení ODS v Olomouci. „Ivan Langer se stal řadovým členem regionální rady. Není to žádná politická funkce. Je to manažerská funkce. Ivan Langer nekandiduje do žádné politické funkce ani na obci, ani na kraji, ani v celostátní politice,“ uvedl předseda olomouckého oblastního sdružení ODS a náměstek primátora Martin Major (ODS).

Anketa

Cítíte se víc jako Čech, či jako Evropan?

hlasovalo: 21835 lidí

Langer má podle Majora velmi dobré manažerské schopnosti, které může olomoucká ODS zužitkovat například před nadcházejícími krajskými i parlamentními volbami. „Myslím, že nám může být přínosný. Ivan Langer byl předsedou celostátního volebního štábu, takže s volebními kampaněmi má dalekosáhlé zkušenosti. Takže věříme, že využijeme tohoto jeho potenciálu,“ dodal Major.

„Pro mě je teď absolutní priorita a jediná ambice dát k dispozici svoje zkušenosti, protože věřím, že máme potenciál dělat lepší výsledky, a to nejen tady na úrovni kraje, ale snad i celorepublikově,“ řekl ČTK Langer. Jako člen regionální rady ODS chce zúročit své letité zkušenosti s fungováním politické strany i organizace předvolebních kampaní ODS na celostátní úrovni. „Neboť mám za sebou přinejmenším tři úspěšné kampaně,“ dodal Langer.

„Na první pohled to vypadá, jakože se ODS zbláznila. Ale mně se to líbí. Současná ODS předvádí Status Q. Nejde to dopředu ani nikam. Pokud přinese do ODS novou dynamiku Ivan Langer a jiný téma než obsesi AB, mohla by se ODS zase pohnout. Ke komentářům typu: je to jeden z protagonistů ODS, na které by měla ODS zapomenout: NIKDO NIKDY neodpáře ODS devadesátá léta. Ať v dobrým, nebo ve špatným. Proto je lepší říct, je to za námi, bylo to tak, teď jdeme dál. Svět chce silné lídry a nemusí být svatí. (Nakonec je lepší o někom něco vědět než očekávat mesiáše). Jen jsme zvědav, jestli najde nějaký společný jazyk s lidmi. Neelitářský. Třeba více lidské autenticity a spontaneity?“ zkonstatoval manažer Vadim Petrov.

Velmi zostra pak reagovala bývalá poslankyně ODS Kateřina Dostálová. „Já ani nevím, jak to pojmenovat. Dnešní aklamační volba Ivana Langera do čela ODS v regionu. První moment? Že Tě, Ivane, hanba nefackuje. Nejseš blbej, ba naopak. Vychcanej. Ale zbabělej. Vždycky tajně. A tam budeš mít ostruhy, když to dáš. Ale tohle? Jděte všichni do prdele hrát s Burešem na Čapák. SEKTÁŘI. Za mě? Hotovo,“ napsala před půlnocí. 

„Doufám, že se alespoň snažil někdo ty ruce nahoře spočítat. Nebo jen konstatování, že ‚je to většina‘?“ zeptal se pak v diskuzi jeden z uživatelů. Na to odpověděla další z diskutujících Jarmila Mišáková: „Bez obav.“ Na ni následně reagovala i sama Dostálová, Mišáková se ji pak snažila uklidnit. „Jarko, jestli jsi tohle zvedla? Řekni. Tak klidně veřejně tady,“ poznamenala Dostálová. „Já byla pro tajnou volbu. Neprošla,“ dodala Mišáková. „A to je Ivan. Kurva, jak ho znám, i Markétu a Majora. Pase své ovce. A dojí. A já chci fair play. Není. Jako přiznej mi, prosím, aspoň jedno. Tohle byl průser. Bojíš se?“ zeptala se jí Dostálová. „Nebojím. Moc to dramatizuješ,“ dostalo se jí odpovědi. 

„Bohužel… Takže, Udženija u Soukupa, Langer v Olomoucí, myslím, že se pro mne ODS začíná stávat nevolitelnou,“ konstatuje další z diskutujících. „Tím pro mne ODS končí…“ poznamenává další. 

Langer byl v letech 1998 až 2002 a 2004 až 2010 místopředsedou strany, od června 1996 do voleb v roce 2010 poslancem. Od září 2006 do května 2009 byl Langer v obou vládách Mirka Topolánka ministrem vnitra. Po neúspěchu ve volbách v červnu 2010, kdy se nedostal do Sněmovny a následně skončil i ve vedení ODS, se z vysoké politiky stáhl. V listopadu 2012 se ještě neúspěšně pokoušel o zvolení do výkonné rady ODS.

V roce 2015 policie při akci Vidkun Langera několik hodin vyslýchala. Kriminalisté ho zadrželi s dalšími lidmi, které prověřují pro údajnou korupci a zneužití pravomocí. Policisté při domovní prohlídce v bytě bývalého ministra vnitra zabavili dokumenty a počítač. Langerovy dokumenty ale podle advokátní komory souvisely s výkonem jeho advokátní praxe, komora je odmítla kriminalistům vydat. Langer nepatří mezi čtyři obviněné v kauze Vidkun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…