Starosta Kmetiněvsi chce kandidovat na prezidenta, zvolení ale nevěří

24.02.2012 16:13

Česká republika má dalšího potenciálního kandidáta na prezidenta. Je jím starosta Kmetiněvsi na Kladensku Luděk Kvapil. Proslul kmetiněvskou výzvou, ve které požadoval přísnější tresty pro mladistvé pachatele brutálních trestních činů.

Starosta Kmetiněvsi chce kandidovat na prezidenta, zvolení ale nevěří
Foto: Archiv
Popisek: Volební místnost

Aby Luděk Kvapil mohl kandidovat, musí získat ještě 50 tisíc podpisů. Kvapil neočekává, že by to měl být problém. „Když se mi povedlo sehnat zhruba 560 000 podpisů pod kmetiněvskou výzvu, tak by to ale zase tak velký problém být neměl,“ řekl serveru Týden.cz. Za komplikované naopak považuje sehnání 15 až 20 milionů na kampaň. Peníze si plánuje půjčit od známých nebo se obrátit na mecenáše.

Kvapil svému úspěchu příliš nevěří. „Úplně na rovinu - nemyslím si, že bych byl zvolen. Ale je to volná soutěž, jejíž mantinely politici nedomysleli,“ řekl, ale zároveň dodal, že stát se může cokoliv. „Lidé jsou znechuceni chováním většiny politiků a tím, kdo je jim neustále předkládán. Třeba se lidé naštvou a začnou volit kandidáta, jako jsem já - obyčejného normálního chlapa, který je zvyklý se o věcech bavit napřímo.“

Z kladenských oceláren na Pražský hrad

Kvapil působil ve stavebnictví. V roce 1996 se stal členem zastupitelstva v Kmetiněvsi a o deset let později i starostou. Do veřejného povědomí se však zapsal spíše kmetiněveskou výzvou, ve které  nabádal k tvrdším trestům pro nezletilé. Sepsal ji poté, co nezeltilý vrah třináctileté dívky z Kmetiněvsi byl bez následného dohledu propuštěn z výchovného ústavu.

Na Hrad by se rád podíval i bývalý šéf kladenských oceláren Vladimír Stehlík. Kandidovat chce také na základě 50 tisíc podpisů, neboť podporu politiků neočekává. Kandidaturu už minulý rok avizoval v dopise Senátu a nyní začal s podpisovou peticí. „Jsem zatím jediný ze všech kandidátů, který pro volbu splňuje všechny podmínky,“ pochlubil se Stehlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…