Šťastný byl na policii. Vypovídal kvůli kauze Nagyové

12.07.2013 12:40

Poslanec ODS Boris Šťastný byl vypovídat na policii v souvislosti s kauzou bývalé šéfky kabinetu premiéry Jany Nagyové. Dotazován prý byl na okolnosti schvalování daňových zákonů.

Šťastný byl na policii. Vypovídal kvůli kauze Nagyové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-poslanec Boris Šťastný

Podle policistů se poslanci Marek Šnajdr, Petr Tluchoř a Ivan Fuksa před hlasováním o vládním daňovém balíčku, s nímž nesouhlasili, vzdali poslaneckých mandátů výměnou za příslib výhodných postů ve společnostech s majetkovou účastí státu. Zákon, s nímž Nečasova vláda spojila žádost o vyslovení důvěry, byl poté přijat. Fuksa se následně stal členem představenstva Českého Aeroholdingu, Šnajdr předsedou dozorčí rady Čepra.

"Chci zdůraznit, že přípravné řízení je neveřejné a každý svědek podepisuje prohlášení, které mu ze zákona zakazuje hovořit o tom, co bylo předmětem dotazování. Obecně však mohu říci, že šlo víceméně o předání informací policii z celého toho průběhu projednávání daňového balíčku," uvedl Šťastný před budovou Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Doplnil, že "stejně jako mnozí další" patřil k poslancům, kteří měli na některé věci související s daňovým balíčkem odlišný názor.

Šťastný v médiích již dříve řekl, že důvodem jeho výslechu je fakt, že byl s trojicí exposlanců i s premiérem Nečasem v úzkém kontaktu. Spolupráci při rozdělování postů pro ně však odmítl.

Odpoledne má k výslechu přijít sám Petr Nečas. Státní zástupce v pondělí požádal sněmovnu o vydání expremiéra k trestnímu stíhání. Nečas prohlásil, že žádná dohoda o rezignaci rebelujících poslanců ODS na jejich poslanecké mandáty výměnou za jiné funkce uzavřena nebyla. Proto mu není jasné, proč a z čeho má být obviněn.

Nečas kvůli kauzám kolem Jany Nagyové odstoupil z funkce předsedy vlády i z čela ODS. Jeho vládu nahradil úřednický kabinet Jiřího Rusnoka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…