Šťastný drtí Nečasův daňový kompromis: Nechci zvyšovat daně úspěšným

16.10.2012 10:45

Premiér Petr Nečas usiluje o dohodu s rebelujícími poslanci ve vlastní straně, s jejichž pomocí by byl schválen daňový balíček, vláda by si udržela důvěru ve sněmovně a bylo by možné provádět další kroky, které má vláda v plánu. Už už to vypadalo, že premiér své stranické rebely uspokojil, ale Boris Šťastný se postavil proti. Odmítá zvýšení daní bohatým. Informuje o tom server iDnes.cz.

Šťastný drtí Nečasův daňový kompromis: Nechci zvyšovat daně úspěšným
Foto: Hans Štembera
Popisek: Boris Šťastný

„Pokládám za nepřijatelné, aby v daňovém balíčku zůstalo zavedení daňové progrese ve formě druhé sazby daně z příjmu trestající schopné a úspěšné. Existuje sto a jeden způsobů, jak se takovému kroku vyhnout," myslí si Šťastný, který po neúspěchu ODS ve krajských volbách mluvil o návratu Václava Klause do čela strany.

Středová politika je špatně, volá Šťastný

Nečas v pondělí rebelům navrhl že by horní sazba DPH mohla zůstat na 20 procentech a o jeden procentní bod by se zvýšila jen spodní sazba DPH, čili ze 14 na 15 procent. Stejně tak požaduje, aby více peněz odváděli státu lidé, kteří vydělají vice než sto tisíc měsíčně. A to se Šťastnému ani trochu nelíbí.

Odbojný poslanec k tomu dodává, že debata o debaklu ODS ve volbách by se neměla eliminovat jen na spor o zvyšování DPH. Občanští demokraté podle Šťastného dělají chybu, když praktikují středovou politiku a měli by se vrátit víc doprava. Krajské volby podle Šťastného ukázaly, že by si to přáli i voliči.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…