Stát hodlá platit další a další věci. Miliardu spolykají zájezdoví dopravci. Chlubí se tím Havlíček

14.10.2020 10:11

Ministerstvo dopravy spustí v příštím týdnu program na podporu podnikatelů v nepravidelné autobusové dopravě COVID-BUS. Program schválila vláda. Podpora je určena na kompenzaci propadu tržeb v důsledku epidemie COVID - 19 v období nouzového stavu. Jedna miliarda korun má pomoci podnikatelům v zájezdové dopravě přizpůsobit se stavu přepravního trhu do doby 2. čtvrtletí roku 2021. PL informoval vedoucí tiskového oddělení dopravy František Jemelka.

Stát hodlá platit další a další věci. Miliardu spolykají zájezdoví dopravci. Chlubí se tím Havlíček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Havlíček, místopředseda vlády, ministr průmyslu a obchodu a ministr dopravy

Anketa

Máte důvěru v Romana Prymulu? (Ptáme se od 12.10.2020)

54%
46%
hlasovalo: 29447 lidí
„Zájezdoví dopravci byli tvrdě zasaženi nezbytnými protikoronavirovými opatřeními. Rušily se školy v přírodě, školní výlety, firemní akce, zájezdy, objem těchto objednávek se v období jara limitně blížil nule a dosud se trend vývoje nelepší. Ministerstvo dopravy proto prostřednictvím programu COVID-BUS podpoří podnikatele v nepravidelné autobusové dopravě s cílem umožnit překlenout krizi trhu, případně ukončit podnikání bez extrémně negativních dopadů na trhu a osobní život podnikatelů,“ řekl ministr dopravy Karel Havlíček.

Většina subjektů provozuje 1 - 3 autobusy, výjimečně prý více. Autobusy jsou pořizovány zejména na leasing. Jedná se údajně o sektor s velmi nízkou marží. Kombinace těchto faktorů vede podle resortu dopravy ke skutečnosti, že úvěrování podnikatelů v nepravidelné autobusové dopravě je extrémně složité, mnohdy vázané na osobní majetek podnikatelů v nepravidelné autobusové dopravě.

Ministerstvo dopravy předpokládá, že na uvedenou podporu bude celkově poskytnuta miliarda korun v roce 2020. Zdrojově se předpokládá převedení 0,5 miliardy z prostředků dopravy a dalších půl miliardy z nevyčerpaného programu COVID nájemné. Podpora bude vyhlášena, vyhodnocena a proplacena v období 3. čtvrtletí roku 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…