Státní rozpočet a služební zákon, to jsou témata pro jednání poslanců

21.10.2014 6:28

Poslanci začnou na říjnové schůzi jednat o návrhu státního rozpočtu pro příští rok. Rozhodnou o služebním zákonu a o zákonu o dětské skupině, které vetoval prezident Miloš Zeman. V návrhu programu je také mimo jiné závěrečné hlasování o pražské předloze o regulaci prostituce. Schůze začne dnes odpoledne.

Státní rozpočet a služební zákon, to jsou témata pro jednání poslanců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Parlament ČR Poslanecká sněmovna

V úvodu schůze by se poslanci podle navrženého programu měli zabývat novelou, která sníží platby za vynětí půdy ze zemědělského půdního fondu a zavede výjimky z plateb pro dopravní či průmyslové stavby v průmyslových zónách. Jiná vládní předloha nařídí lékovému ústavu převést příští rok do státního rozpočtu 1,7 miliardy korun.

Návrhem státního rozpočtu se poslanci začnou zabývat asi ve středu. V úvodním kole schvalují především příjmy, výdaje a schodek, který vláda navrhuje ve výši 100 miliard korun.

V úvodním kole projednávání jsou v navrženém programu například poslanecké předlohy o zákazu kouření v restauracích a o umožnění adopce dětí registrovaným partnerům. Celkem čítá návrh programu na 140 bodů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

14:35 Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

Nejen jeden ze zakladatelů české pravice, ale také dlouholetý břitký glosátor politického dění. I to…