Státní svátek znevažují, hymnu ani neznají. Smutný povzdech národního socialisty

28.10.2021 10:11

Národní socialista Přemysl Votava se zamýšlí nad tím, kam se vytratil étos 28. října, dne vzniku moderního českého státu. Znevažování tohoto slavného dne došlo dnes podle Votavy tak daleko, že už se útočí i na osoby, které mají obdržet či již obdržely vyznamenání od prezidenta republiky.

Státní svátek znevažují, hymnu ani neznají. Smutný povzdech národního socialisty
Foto: pl
Popisek: Česká vlajka na Kampě

Naše republika slaví již 103. narozeniny, byť Československo již neexistuje, Česká republika je její pokračovatelkou. Ale Přemyslu Votavovi se zdá, že duch 28. října, duch vzniku republiky, se jaksi vytrácí. Lidé mají den volna, ale to je často to jediné, co si z toho lidé vezmou.

Anketa

Litujete rozpadu Československa? (Ptáme se od 28. října 2021)

74%
21%
hlasovalo: 27809 lidí

Navíc se dnes útočí na lidi, kteří dostali či mají dostat státní vyznamenání z rukou prezidenta republiky. „Objeví se věneček s trikolorou u vesnického pomníku padlých. Pan prezident k tomuto svátku republiky předává státní vyznamenání, ale i tento slavnostní akt dokážeme znevážit. Mnohé vyznamenané osobnosti dokonce urazit. Vlajkou máváme jen při hokeji či při fotbale a slova hymny mnozí ani neznají...,“ zlobil se Votava.

Celý text ZDE

Přitom za oněch 103 let zažil český národ temná období, během kterých se popravovalo, pokud si někdo dovolil 28. říjen slavit. Šlo o roky nacistické okupace. I toto bychom podle národního socialisty měli mít na paměti a připomenout si dnes nejen T. G. Masaryka a Edvarda Beneše a další prvorepublikové velikány, ale i pozdější hrdiny z druhé světové války a z pozdějších časů, kteří se postarali o tom, že i dnes můžeme slavit narozeniny naší republiky.

„Chci věřit tomu, že 28. říjen není ani divadelní scéna, ani aréna k vyřizování osobních účtů. 28. říjen není svátkem politiků, je svátkem České republiky! V souvislosti s nedávno proběhlými parlamentními volbami, připomínám to známé Masarykovo: ‚Tož demokracii bychom měli, teď ještě mít nějaké ty demokraty!‘.“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…