Státní zastupitelství mi vyhrožuje, tvrdí advokátka Samková

11.09.2013 16:47

Vyšetřování kauzy Opencard se vyostřuje. Advokátka Klára Samková, která zastupuje primátora Prahy Tomáše Hudečka (TOP 09), prohlásila, že ji zastrašují. Na skutečnost upozornil server 5plus2.cz.

Státní zastupitelství mi vyhrožuje, tvrdí advokátka Samková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

Samková uvedla, že ji zastrašuje městská státní zástupkyně Jana Hercegová ve svém tiskovém vyjádření z konce minulého týdne. Stojí v něm totiž, že advokátka sděluje nepravdivé informace, které mohou být klasifikovány jako pomluva.

Městské státní zastupitelství kritizuje zejména výrok advokátky, že „orgány činné v trestním řízení jsou buď pitomé, nebo podplacené“ – není podle ní totiž možné, aby v projednávané kauze Opencard současně běžela dvě řízení, a to jak správní, tak trestní. Chce proto navrhnout, aby bylo trestní řízení přerušeno.

Vyjádření státní zástupkyně lze podle Samkové klasifikovat jako zastrašování. „Je-li státní zastupitelství přesvědčeno, že moje jednání je protiprávní, má za povinnost zahájit mé trestní stíhání a nevyužívat oficiálního prostoru k mediálním vyjádřením, kterými mi v podtextu posílá výhrůžné vzkazy,“ nechala se slyšet na dnešní tiskové konferenci.

Kořeny sporu mezi zastupitelstvím a Samkovou sahají do doby, kdy magistrát Samkovou představil jako jednu ze svých právních zástupkyň v kauze stíhaných radních. Ti měli údajně poškodit hlavní město, když jednu ze zakázek na pokračování projektu Opencard přidělili společnosti Haguess bez výběrového řízení. Radní se však brání, že neměli jinou možnost, v Praze by prý jinak vznikly stomilionové škody za porušení autorských práv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…