Štěpán Kotrba: Tenhle stát stěží uživí vlastní občany. Přechodně přijmout ženy a děti. Muže poslat domů bojovat, ať klidně chcípnou. Jinak budeme za svou zemi muset střílet my

02.09.2015 11:28

Mediální analytik a vysokoškolský pedagog Štěpán Kotrba zveřejnil na svém facebookovém profilu rázný vzkaz takzvaným sluníčkářům. Vysvětlil v něm, jak by přistupoval k běžencům, kteří ve stále vyšších počtech přicházejí i do České republiky.

Štěpán Kotrba: Tenhle stát stěží uživí vlastní občany. Přechodně přijmout ženy a děti. Muže poslat domů bojovat, ať klidně chcípnou. Jinak budeme za svou zemi muset střílet my
Foto: Facebook.com
Popisek: Mediální a politický analytik Štěpán Kotrba

Kotrba soudí, že náš stát stěží uživí své vlastní občany, a tak by měl svoji solidaritu s uprchlíky omezit pouze na samotné ženy s malými dětmi. I k těm by ale přistupoval bez zvláštních ohledů. Nedovolil by scelování rodin, získání českého občanství, politických práv či neomezené praktikování jakékoliv víry.  „Vnímám holt trochu ostřeji bezpečnostní, zdravotní a sociální rizika desítek či stovek tisíc imigrantů, pro které není práce, pro které není zdravotní péče (neb si na ni nevydělali), pro které není sociální bydlení a dávky (neb na ně nikdo vydělávat nebude)...“ přiznává Kotrba.

Analytik šel v návrzích svých opatření vůči uprchlíkům ještě dál, když navrhuje, abychom všechny muže nad 12 let posílali okamžitě do jejich mateřských zemí,  aby si je sami vybojovali zpět. „A klidně aby při tom chcípli. Protože jsou to jejich země, ne naše. Je to jejich kultura, která to zavinila,“ odůvodňuje Kotrba svůj nápad.

Pokud tato opatření nezavedeme do praxe, může se nám dle analytika stát, že budeme sami válčit o svoji zemi. A na to prý nejsme ani dost odvážní, ani dost silní, ani bohatí. „Pokud by tomu bránily jakékoliv mezinárodní smlouvy, lze je vypovědět a asi to bude nutné. Z pragmatických ekonomických důvodů. Protože náklady by byly vyšší než ztráty. Všechno ostatní je nerealistický, i když vrcholně humanistický blábol,“ myslí si Kotrba.  

Plné znění Kotrbova komentáře na sociální síti Facebook:

odpověď sluníčkářům:

Po lidské stránce jsem vstřícný ke každému. Barva jeho kůže či jeho víra jsou mi fuk. Pokud ovšem se vstřícnost na druhé straně nepřekládá jako blbost a cynicky se nezneužívá na demontáž Evropy. To pak vstřícný nejsem. Vnímám holt trochu ostřeji bezpečnostní, zdravotní a sociální rizika desítek či stovek tisíc imigrantů, pro které není práce, pro které není zdravotní péče (neb si na ni nevydělali), pro které není sociální bydlení a dávky (neb na ně nikdo vydělávat nebude)... Prostě tenhle stát uživí stěží svoje vlastní občany... To pak se moje solidarita a lidskost omezí pouze na samotné ženy s malými dětmi (bez možnosti zvláštních ohledů při praktikování jakékoliv víry, bez možnosti scelení rodin, získání občanství ČR a získání politických práv). Prostě humanitární gesto po přechodnou dobu. Tvrdá asimilace. Všechny muže nad 12 let poslat zcela bezohledně šupem zpátky, aby si své země vybojovali zpět. A klidně aby při tom chcípli. Protože jsou to jejich země, ne naše. Je to jejich kultura, která to zavinila. Jinak budeme za chvíli válčit o tu svoji zemi a budeme fakt muset na hranici a střílet. A na to nejsme ani dost odvážní, ani dost silní, ani bohatí. Pokud by tomu bránily jakékoliv mezinárodní smlouvy, lze je vypovědět a asi to bude nutné. Z pragmatických ekonomických důvodů. Protože náklady by byly vyšší než ztráty. Všechno ostatní je nerealistický, i když vrcholně humanistický blábol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…