Štetina: Pronásleduje mě BIS. Sobotka kontruje. Není paranoidní?

12.09.2011 21:57

Bezpečnostní informační služba (BIS) se prý snaží zastrašit senátora Jaromíra Štětinu (TOP09). Naposledy se ho kdosi snažil vytlačit ze silnice. Jeho kolegové z parlamentu ho však mírní. Předseda ČSSD Sobotka má dokonce za to, že Štětina musí zvážit, zda není paranoidní.

Štetina: Pronásleduje mě BIS. Sobotka kontruje. Není paranoidní?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaromír Štětina na tiskové konferenci

Senátor Jaromír Štětina (TOP09) vydal tiskovou zprávu, ve které prohlašuje, že Bezpečnostní informační služba ho v poslední době zastrašuje. Činí tak prý proto, že senátor má k dispozici dokumenty, které svědčí o tom, že vysocí důstojníci BIS protiprávně spolupracovali s orgány činnými v trestním řízení.

Senátor Štětina má řadu kontroverzních názorů

Sama BIS ovšem nařčení ostře odmítá a na stranu bezpečnostní služby se postavila i řada politiků, mezi nimi např. poslanec Petr Skokan (VV) nebo předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Informovala o tom televize Nova.

„Důrazně a s plnou odpovědností odmítám, že bychom senátora Štětinu nějak zastrašovali, organizovali proti němu jakési kampaně nebo se ho snad pokoušeli fyzicky ohrozit," prohlásil mluvčí BIS Jan Šubert.

Psali jsme:
Po Štětinovi jde BIS. Snaží se ho prý zastrašit, aby o ní nešířil pravdu
BIS: Facebook se stal nejdůležitější platformou pro neonacisty

Skokan v této souvislosti připomíná, že senátor Štětina proslul celou řadou kontroverzních názorů, senátor Přemysl Sobotka (ODS) má za to, že by se jeho kolega měl obrátit na policii a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka dokonce tvrdí, že senátor Štětina musí zvážit, zda není paranoidní.

„To je věc pana senátora Štětiny a toho, do jaké míry je nebo není paranoidní ve vztahu k bezpečnostním službám," uvedl ke kauze Sobotka (ČSSD).

Je třeba dodat, že Štětina se na policii obracet nehodlá, neboť podle vlastních slov má o tlaku BIS jen nepřímé indicie a není si jist, zda by vyšetřování někam vedlo. Už v roce 2008 prý na bezpečnostní informační službu podal trestní oznámení, ale nikam to nevedlo.

Související:
Štětina (TOP 09): BIS se mne snaží zastrašovat
Všechny články o BIS ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…