Sto deset českých vojáků proti Rusku. Armáda je pošle na cvičení do Litvy

03.12.2016 19:02

Na 110 vojáků pošle česká armáda na cvičení Training Bridge 2017, které se uskuteční v Litvě začátkem příštího roku. Informovaly o tom České noviny.

Sto deset českých vojáků proti Rusku. Armáda je pošle na cvičení do Litvy
Foto: Petr Blahuš
Popisek: Společné cvičení českých a amerických výsadkářů

Půjde o vojáky z lehkého motorizovaného praporu z Bučovic. S litevskými vojáky budou cvičit v okolí města Klaipeda. ČTK to sdělil mluvčí generálního štábu Jan Šulc. Na společném cvičení, které reaguje na obavy pobaltských spojenců z Ruska, se domluvily země visegrádské čtyřky s Litvou, Lotyšskem a Estonskem. Česká armáda sérii cvičení zahájí, poté své vojáky do Pobaltí pošlou i Slovensko, Polsko a Maďarsko.

Celý text je ZDE

„Za českou stranu bude na cvičení vysláno rotní úkolové uskupení na bázi příslušníků 74. lehkého motorizovaného praporu z Bučovic. Celkem se bude jednat o asi 110 osob,“ uvedl náčelník generálního štábu Josef Bečvář. V zemi budou čeští vojáci od 10. ledna do 20. března. Do Litvy si s sebou přivezou lehká obrněná vozidla Iveco, která má jednotka ve výzbroji. K dispozici budou mít i přepravní techniku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…