Stočený tachometr nevadí, lidé prý chtějí hlavně slevu na ojetinu. Podle šéfa asociace autobazarů to je nesmysl

01.08.2020 10:45

Podle průzkumu, který publikovala společnost prověřující u ojetin stavy ujetých kilometrů, není stočený tachometr pro 59 procent kupujících důvodem, aby vůz nekoupili. Šéf Asociace autobazarů považuje takový výsledek za nesmysl a zpochybňuje metodiku průzkumu.

Stočený tachometr nevadí, lidé prý chtějí hlavně slevu na ojetinu. Podle šéfa asociace autobazarů to je nesmysl
Foto: Autodrom Most
Popisek: Mírná zima - ilustrační foto

„V České republice není stáčení tachometrů doposud kvalifikováno jako trestný čin,” řekl Petr Přikryl ze zmíněné asociace. „Považujeme proto za krajně nezodpovědné zveřejňování výsledků takového průzkumu, aniž by byla známa jeho metodika.”

Výsledky anket prý pochopitelně bývají méně vypovídající a dvě stejné ankety mohou ve výsledku dopadnout dokonce nebo opačně. Vždy prý záleží na tom, kdo průzkum zadává a financuje.

„Takto interpretovaný výsledek hází na autobazary špatné světlo a nepovažujeme jeho umístění do mediálního prostoru ze strany společnosti Cebia za korektní,” dodává také Přikryl.

Podle něj by uvedená společnost měla spíše nabádat lidi k nákupu u prověřených a certifikovaných prodejců než vzbuzovat u české veřejnosti dojem, že stočené kilometry jsou něco úplně normálního a že prodejci jsou ochotni vyjednávat u takových vozů o slevě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…