Stranu Bobošíkové vyděsil Zaorálek. Je to prý ještě větší Hujer, než jsme mysleli

24.01.2014 21:19

Neparlamentní strana Česká Suverenita odmítá vyjádření budoucího ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka z ČSSD, že by Česká republika do pěti let měla přijmout společnou evropskou měnu.

Stranu Bobošíkové vyděsil Zaorálek. Je to prý ještě větší Hujer, než jsme mysleli
Foto: Archiv Jany Volfové
Popisek: Jana Volfová

Euro označuje Česká Suverenita za nepovedený experiment, před kterým opakovaně varuje. „Přijetí eura by znamenalo, že by našim občanům poklesly již tak nízké mzdy a seniorům by v peněženkách zůstalo nějakých 400 euro, což je třikrát méně, než kolik činí důchod například v Itálii, nebo Francii. A je absurdní, aby občané České republiky přispívali na záchranu nepovedeného politického projektu eura. Nepřipustíme prostě, aby naši senioři měli mnohem menší starobní penze a přispívali na penze v ostatních zemích eurozóny. Nechceme a nebudeme platit dluhy, které jsme my nezpůsobili,“ uvedla předsedkyně České Suverenity Jana Volfová.

Česká Suverenita, v jejímž vedení nedávno vystřídala Janu Bobošíkovou Jana Volfová, zastává názor, že veškeré úsilí je nutné věnovat k nastartování české ekonomiky. „Součástí takových kroků je samozřejmě také možnost ovlivňovat kurz naší měny, což by v případě přijetí společné měny nebylo vůbec možné a vedlo by to pravděpodobně ke stejnému scénáři, jaký dnes zažívají občané Řecka, kteří se stali rukojmími německých bank,“ tvrdí Česká Suverenita.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…