Středočeská KSČM podpoří současné krajské radní bez Ratha

24.05.2012 16:30

Středočeská KSČM nebude požadovat odstoupení krajských radních za ČSSD. Komunisté budou nadále podporovat současné vedení kraje bez trestně stíhaného Davida Ratha. V čele kraje by podle nich měla být pověřená hejtmanka Zuzana Moravčíková o jiném kandidátovi neuvažují. Představitelé strany to dnes uvedli na tiskové konferenci. Podpora komunistů je pro menšinovou krajskou vládu ČSSD klíčová.

Středočeská KSČM podpoří současné krajské radní bez Ratha
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Spolupráce komunistů s ČSSD bude podle šéfky krajského klubu KSČM Jiřiny Fialové pokračovat, komunisté ale požadují kontrolu výběrových řízení a kontrolu finančních toků z kraje. "Nebylo by dobré čtyři měsíce před volbami radu kraje úplně měnit," poznamenala Fialová. Komunisté ale nebudou bránit odchodu radních, kteří by o tom případně uvažovali.

Moravčíková Ratha kritizovala

Komunisté na tiskové konferenci také uvedli, že by kraj měla vést pověřená hejtmanka Moravčíková. "O jiném kandidátovi jsme neuvažovali," řekla Fialová. Podle ní jsou s její dosavadní prací na úřadě spokojení komunističtí zastupitelé, kteří s ní spolupracují. "Bylo vidět, že ne vždy se vším souhlasila," dodala Fialová. Narážela tak na některé opoziční názory Moravčíkové vůči Rathovi.

Od roku 2008 řídí Středočeský kraj menšinová rada ČSSD s podporou komunistů. Z 65 mandátů mají sociální demokraté 26 a komunisté deset. Opozici tvoří 25 zastupitelů za ODS a čtyři za Nezávislé starosty pro kraj. O tom, kdo bude v čele kraje do voleb, se rozhodne na jednání zastupitelstva 4. června.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…