Středočeská obec se chlubí Rathem. Jeho fotku zařadila do kalendáře

26.01.2013 9:12

Ačkoliv bývalý středočeský hejtman David Rath již více než osm měsíců vysedává ve vazební věznici, je možné si připomenout i jeho slavnou minulost. Obec Milovice z něj neplánovaně učinila hvězdu svého kalendáře. Je v něm možné sledovat Ratha při přestříhávání pásky.

Středočeská obec se chlubí Rathem. Jeho fotku zařadila do kalendáře
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Středočeský kraj se jinak snaží od svého bývalého šéfa odstřihnout. Cedulky, letáky a propagační videa, vychvalující zásluhy středočeského hejtmana o nejrůznější projekty, po jeho zatčení rychle mizely. Nyní však MF DNES přináší informaci, že se bývalý hejtman objevil na lednové stránce oficiálního kalendáře obce Milovice.

Před budovou nové milovické radnice se na snímku uculuje hejtman Rath společně se starostou obce a dalšími lidmi. Společně přestříhávají pásku.

Kalendář se v obci stal cennou relikvií. Zejména v místní hospodě prý lednová stránka oficiálního kalendáře vzbuzuje veselí. „Každý si to chtěl odnést domů s tím, že to jednou bude opravdu cenná rarita,“ vypráví servírka Adriana Kaplanová.

Zato zastupitelka za opoziční Věci veřejné Jitka Sudková je mokvána. Podle ní se lidé ptají, jestli se skutečně jedná o vážně myšlený obecní kalendář, nebo o recesi. „Lidí se mě ptali, jestli už jsem viděla nový obecní kalendář a tak pokoutně se smáli. Když jsem ho pak druhý den otevřela, vytřeštila jsem oči,“ líčí véčkařská zastupitelka. Podle ní se ukazuje, že starosta obce trpí „nějakou nezvladatelnou touhou fotit se se známými lidmi, byť jsou to známí kriminálníci.“

Starosta Lukáš Pilc z ODS pro MF DNES vysvětloval, že jiná možnost nebyla. Jednalo se prý o významnou obecní akci, která musela být v kalendáři zastoupena. „Jinou fotku jsme tam dát nemohli, na všech totiž Rath je,“ rozhazuje rukama. Rozhodně se prý nejedná o podporu bývalému hejtmanovi, kterého v následujících měsících čeká soud pro přijímání úplatků a zneužívání pravomocí.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…