Středočeská politička ČSSD má na krku obvinění. A chce kandidovat

13.06.2012 8:14

Po kauze obviněného Davida Ratha vychází najevo, že nejen bývalý hejtman Středočeského kraje má potíže se zákonem. Obvinění má na krku další zastupitelka ČSSD Miloslava Vlková za údajné vydírání své podřízené.

Středočeská politička ČSSD má na krku obvinění. A chce kandidovat
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

O tom, že Vlková čelí obžalobě, informoval ve středu server novinky.cz. Informace pocházejí z přepisu části odposlechů souvisejících s kauzou Rath. O někdejší starostce Štěchovic a současné předsedkyni krajského výboru pro dopravu a místopředsedkyni komise pro bezpečnost se zmiňuje Petr Kott v rozhovoru se svojí partnerkou Kateřinou Pancovou. Stěžuje si na své umístění na kandidátní listině do podzimních krajských voleb.

"Takže já jsem nemoh na kandidátku a může tam být Vlková, která má na krku obžalobu... Bude na kandidátce, prosím tě. Je to jednička z Prahy-západ," říká Kott na nahrávce.

Vlková své obvinění bagatelizuje

Vlková opravdu hodlá v krajských volbách kandidovat jako lídr oblastního sdružení ČSSD pro Prahu-západ. Na své kandidatuře prý zatím nehodlá nic měnit. Že jí ale hrozí až čtyři roky vězení, potvrdil Právu i šéf státních zástupců z Prahy-západ Ondřej Šmelhaus.

Věc se má týkat dva roky starého sporu s bývalou knihovnicí ve Štěchovicích, kterou Vlková zaměstnala, když byla tamní starostkou. Vlková ji údajně měla dokonce vydírat. Její jméno není známo.

„Tato dáma spravovala knihovnu a veřejně přístupnou internetovou stanici. Na té si vyvěsila klip, který sympatizuje s fašismem,“ uvedla Vlková. Dodala, že nebyla spokojena ani s prací knihovnice, a tak se prý dohodly na ukončení smlouvy. Vyvrací, že by žena byla nucena podat výpověď pod nátlakem. Je přesvědčená, že jde o účelové stíhání a politický boj.

"Vědělo se o tom a všem se to zdálo tak absurdní, že jsme to pojali spíš jako pracovněprávní proces," bagatelizuje své problémy se zákonem Vlková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…